Bár a hétvégén nem rendeztek fordulót a teke NB I keleti csoportjában, a Cegléd egy ősszel elmaradt mérkőzését pótolta. A múltheti hazai pályán elszenvedett fájó vereség, és gyenge forma után a Vasutas ismét egy éllovas együttessel csapott össze. A papírforma szerint nehéz mérkőzésre volt kilátás, és esélyesebb volt a hazai győzelem, ám a csapat nem csüggedt, jó kedvűen érkezett meg Barcikára.

Az első sorban Zsiros Gyula és Kovács Imre kezdett. Zsiros megalapozva a meccs hangulatát már az első 30 gurításban remek 171 fával kiütötte a 4-es pálya eddigi pályacsúcsát, és bár a további 3 szettben már nem sikerült hasonló fát elérnie, a csapatpont és a szép eredmény így is meglett.
A túloldalon Kovács egyenletes játékkal, szoros küzdelemben 3 fás különbséggel zsebelte be a másik pontot. Az állás 0:2, a fa különbség mindössze 16.

Középen Bíró József és Rimóczi Zoltán folytatta a küzdelmeket. Bíró parádézott, minden pályán remek teljesítményt nyújtott, ellenfelének esélyt sem hagyva a pontszerzésre. A 4-esen megütötte a fél órával korábban Zsiros által beállított 171 fát, összesítésben pedig egyéni pályacsúcsot ért el 623 fával. Rimóczi mindeközben óriási küzdelmet folytatott a túloldalon, ahogy ő is, úgy ellenfele is kiváló formában volt, így a végén sajnos 2 fával alul maradt. Az állás 1-3, az előny már megnyugtatóbb 73 fa.

A végén Szarka Péter és Sápi Tamás lépett pályára. Hiába az előny, a mérkőzés még nem dőlt el, és ezt mindkét csapat tudta… Szarka első két szettjét magabiztosan hozta, ám a másik kettőben ellenfele remekelt, így végül 8 fával többet ütve elhalászta a pontot a ceglédi elől. A másik párosban Sápi gyengébben kezdett, időközben az ellenfelét is lecserélték, majd a kezdeti nehézségek után belelendülve a játékba ő is megszerezte a maga csapatpontját.

Végeredmény:

Kazincbarcika-Cegléd 2-6 (3388-3457)

Összességében a felnőtt csapat kiváló teljesítményt nyújtott, a 4-es pálya eddigi csúcsát ketten is kiütötték (Zsiros Gy., Bíró J. 171fa), ráadásul született egy egyéni pályacsúcs (Bíró J. 623 fa). Végül, de nem utolsó sorban a csapat pályacsúcs is megdőlt (3457 fa, Kovács I. 552, Zsiros Gy. 553, Bíró J. 623, Rimóczi Z. 582, Szarka P. 589, Sápi T. 558)
Ezzel a győzelemmel a vasutas feljött az 5. helyre és már csak 4 pont választja el a csapatot a dobogós helytől. Jövőhéten az Oroszlányhoz látogat a csapat, ahol hasonlóan izgalmas és színvonalas meccsre lehet számítani.

Az ifi csapat menetelése sajnos megszakadt a hétvégén, ők szoros küzdelemben vereséget szenvedtek.

Végeredmény:

Kazincbarcika-Cegléd 4:0 (1041-1014)

-Szarka Péter-

teke

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .