Új helyszínen rendezik meg a Ceglédi Vágtát  a Bor és Laska Fesztivált. László Ditta adott interjút a ceglédisport.hu részére, hogyan került Ceglédre a Vágta és miért kell a tervezettnél másik helyszínen megrendezni.  

– A térségben évek óta Kocsér rendezte az elő vágtát. Amikor tavaly Ungvári Miklóst díszpolgárrá avattuk, tőle jött az ötlet, hogy a ceglédi rendezvényeket valamilyen lovas programmal kellene színesebbé tenni. Akkor még nekem elég vad ötletnek tűnt, de később egy másik lovassal Kövesdy Istvánnal felmerült, hogy a Vágtát ide lehetne hozni Ceglédre. Ehhez persze az is kellett, hogy a Vágta igazgatóság már szerette volna elhozni Kocsérról a rendezvényt, mert ott egyre kevesebb nézőjük volt. A szavakat tettek követték és elkezdtünk tárgyalni, majd áprilisban megkötöttük a szerződést. Több helyszín is felmerült. A vásártér, a Malomtó széli sportpálya környéke és a Ceglédi Gyógy és Strandfürdő körüli területek. Eddig a Malomtó szél volt kijelölve, de egy mai döntés szerint a Strandfürdő körüli területen rendezzük meg a Vágtát és a Laska Fesztivált. Azért kellett elköltöztetni a rendezvényt, mert a Malomtó széli park elláposodott, sok helyen áll a víz. Az embereknek még fel tudnánk tölteni, de a lovaknak veszélyes lenne és ha eltörik a lába, a lovakat lelövik ugye… Olyan pályát kellett választanunk, ami esőben is megállja a helyét. 

-pézsé-

cegledi vágta

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..