Néhány hete hangos a média, miszerint a Nemzeti Vágta előfutamán indult ceglédi ló elbukott a verseny utáni dopping vizsgálaton. Az ügynek még minden bizonnyal lesz sajtó visszhangja, ugyanis sehogy sem áll össze a teljes kép. Tiltott szert találtak a ló vérében, amiért kizárás és további büntetés jár. Ez tiszta és megcáfolhatatlan. Ha doppingoltak, miért tették? Cegléd lovasa már biztos továbbjutóként futott a versenyen, mert a rendező város versenyzőjeként már jogot szerzett a budapesti induláshoz. Az elővágta napján a délelőtti és a délutáni futamok között haza szállították a lovat, ami miatt biztos volt a dopping vizsgálat. Ha doppingoltak, ennek tudatában miért álltak rajthoz? Elég lett volna bejelenteni, hogy a ló nem tud indulni a délutáni döntőben és akkor ceglédi helyezés és doppingvizsgálat nélkül hazamehettek volna. Szép számmal vannak ellentmondások, így ne ítéljük el rögtön a lovast és istállóját. Felkerestük Füle Jánost a Füle Lovastanya tulajdonosát: – Szerencsétlen véletlenről van szó. A ló a verseny előtt néhány héttel gyógykezelésen esett át és talán a lábára használt kenőcsben lehetett a tiltott szer. Nem doppingoltunk, melyről egy-két napon belül hivatalos közleményt fogunk kiadni. 

Cegléd Város Önkormányzatának sajtóközleménye:

A 2016. június 19-én megrendezett IV. Ceglédi Vágtán, a Nemzeti Vágta előfutamán Ceglédet a Füle Lovastanya lovasa és lova képviselte. A második helyezést elért ló (Bob herceg Brúnó) a verseny után dopping vizsgálaton esett át, amely pozitív lett, tiltott szert találtak a vérmintában.

A Nemzeti Vágta Versenykiírása és Versenyszabályzata értelmében ennek megsértése miatt, mind a nevezőt, mind a lovast és a lovat a versenyből kizárták, a Ceglédi Vágtáról való továbbjutást érvénytelennek minősítik.

Cegléd Város Önkormányzata elhatárolódik a Füle Lovastanya sportszerűtlen cselekedetétől. A város jóhiszeműen adott lehetőséget a lovas tanyának az idei versenyző és ló nevezéséhez, annak érdekében, hogy az országos rendezvényen Ceglédet képviselje. Az önkormányzatot ugyan nem szólt bele a ló kiválasztásába, ez kizárólag a vállalkozó felelőssége, de az eset rombolja a Ceglédről évek alatt kialakított képet.

A Nemzeti Vágta évekkel ezelőtt a közösségek összekovácsolását tűzte ki célul és azt, hogy sportszerű körülmények között a magyar hagyományokat felelevenítve ismét megszeretesse a lovassportot és egy nagyszabású rendezvény keretein belül öregbítse Magyarország és a külön-külön az egyes induló települések hírnevét.

Cegléd Város Önkormányzata elővágta szervező partner és megilleti a direkt nevezés joga, amit a Nemzeti Vágtán való részvétel érdekében igénybe is vesz. A város vezetése a későbbiekben dönt a lovas személyéről és az induló lóról. – Cegléd Város Önkormányzata Cegléd, 2016. július 26. –

-pézsé-

-fotó Szokolai Attila-

cegledi vagta cegledi lovas

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..