A hétvégén rendezték a II. Ceglédi Vágta futamait. Óriási sikernek könyvelhető a rendezvény, hiszen zsúfolt lelátók mellett zajlottak az események.  A verseny első és második helyezettjei vehetnek részt a szeptemberi budapesti Nemzeti Vágtán. Sajnos Cegléd színeiben induló Lővei Nándor nem jutott a döntőbe, mert sérülés miatt másik lóval indult, mégis indulhat majd Budapesten. A versenyről a ceglédi lovas nyilatkozott:

– Indulhatunk  Budapesten Cegléd színeiben, mert elővágta rendezőként jogot szereztünk erre. Két lóval készülök az idei Nemzeti Vágtára. Ezzel a lóval, amelyikkel most versenyeztem, a  hét éves Gréta nevű kancámmal, már tudtam nyerni két éve egy előfutamon és a miénk a tavalyi vágtagyőztes ló féltestvére Milady. Eredetileg vele szerettem volna Cegléden indulni, de megsérült. Ő tizenkét éves  kisbéri kanca és két és fél hónapja készültünk a futamra.

Jól startoltál, nagy előnyöd volt, majd utolértek. Hogy értékeled a versenyedet.

– Külső pályán mentem, így a startot jól el kellett kapnunk. Bejöttem a mezőny elé, de a külső íven hosszabb távot kellett megtennem, ami sokat kivett a ló erejéből. Gréta egyelőre ennyit bírt. Én nyolvan kiló vagyok, ami szintén megterhelő az állatnak, mert egy átlegos lovas 15-20 kilóval könnyebb…

Nagy igény mutatkozik a nézők részéről a Ceglédi Vágta irányába, hiszen zsúfolásig telt a pálya környéke. Kövesdy István versenyigazgatót kérdeztük, mennyi ideig tartott és mi volt a legnehezebb a rendezvény szervezésében?

– Két hónapos munka áll mögöttünk. A legnehezebb feladat a résztvevők meghívása, toborzása. Nem elég meghirdetni a versenyt, személyesen is keresni kell az indulókat.

Érdekelt voltál családi vonalon, hiszen Kövesdy Zsolt a testvéred is indult. Mi történt vele a futamon, hiszen sokáig vezetett?

– Még nem tudjuk. Ő úgy érezte, hogy ennyi volt ma a  lóban. Sajnos van ilyen is, hogy hiába készül. Otthon jó formát mutatatott és jó eredményt vártunk, ami most nem sikerült.

Ez volt a II. Ceglédi Vágta. Sikerült hagyományt teremteni? Lesz jövőre folytatás?

– Jövőre biztosan lesz vágta Cegléden, mert két évre szól a szerződésünk. Bendes Csaba a Nemzeti Vágta igazgatója az idén mindennel elégedett volt…

-pézsé-

Cegledi Vagta

 

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..