Aki rendszeresen nyomon követi a Ceglédi KK SE mérkőzéseit, az tudja, hogy Pocsai Rajmund tavaly újra megsérült. Sajnos újra elszakadt a nemrég műtött térd szalagja és bár először úgy volt, hogy nem kell kés alá feküdnie, nemrég kiderült, hogy csak akkor játszhat ismét, ha megint megoperálják. Az újabb műtét előtt felkerestük a szurkolók egyik kedvencét: 

Pocsai Rajmund

– Nagyon-nagyon nehéz időszakon vagyok túl. Úgy tértem vissza a sérülésemből, ahogy az a nagykönyvben meg van írva. Száz százalékosnak éreztem az edzés munkámat és a mérkőzéseken nyújtott teljesítményemet is. Az élet egy újabb akadályt gördített elém, mert újra kereszt szalag szakadásom van. Kedden fognak műteni Tatán. Remélem, hogy ugyanúgy, mint az előzőből, ismét fel tudok majd állni. Nagyon sok segítséget kapok a családomtól, a szurkolóktól, Bartucz Laci barátomtól és a családjától és a páromtól, akinek nagyon sokat köszönhetek.

Gyakorlatilag ugyanarra sérültél rá. Valamit rosszul csináltál, vagy az orvosok hibáztak?

– 0,3(!!!) tized százalék volt az esély arra, hogy elszakadhat újra. Lehet, hogy az is közrejátszott, hogy az előző műtétem után az első hónapban volt egy gyulladásos fertőzésem, ami gyengíthetett a szalagokon. Igazából senki sem tudja megmondani, hogy mitől szakadt el megint.

Mennyi a gyógyulási ideje az újabb műtétednek?

– A gyógyulási idő hat hónap. Ha gyorsabban regenerálódok, akkor hamarabb fogok tudni újra járni és kevesebbet kell majd mankóznom, mint az első műtétnél, mert nem kell újra fúrni a csontokat. A csavarok benne vannak, csak a szalag pótlást kell elvégezni. Sajnos a hat hónapot így is ki kell várni. Ez egy újabb kihívás az életemben és mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy visszatérjek. Érzek magamban annyi erőt, hogy ez sikerüljön. Nagyon, nagyon, nagyon elszánt vagyok és harcolni fogok!!

Kifelé az látszik tőled, hogy erős vagy és jól viseled az egészet, de mit érzel belülről? Hogy éled meg ezt az időszakot?

– Igen, kifelé nem szívesen mutatja az ember, hogy csalódott és nehezen éli meg. Én nagyon nehezen élem meg. Hat éve vagyok Cegléden és abból öt évig húzó játékosa voltam a csapatnak, illetve szerettem volna az lenni és most egy picit háttérben vagyok. Rossz ezt megélni és nagyon rossz nézni a pálya mellől, hogy én nem lehetek ott. Szeretnék újra harcolni a ceglédi kék sárga színért.

Te hogy látod, hogyan kezeli az újabb sérülésedet az egyesület vezetősége?

– Nekik is biztosan nagyon nehéz. A kétéves szerződésemből egy évet sérüléssel és rehabilitációval töltöttem. Nekik azt kell nézni, hogy olyan játékos legyen azon a poszton, aki mindent maximálisan meg tud oldani és sajnos jelenleg én nem vagyok ilyen a sérülésem miatt. Azt gondolom, hogy az elmúlt időszakban próbáltam tenni annyit a csapatért, hogy talán megvárnak azzal, hogy újra felépüljek és vissza tudjak állni a csapatba… 

-pézsé-

-fotó Kisfaludi István-

Pocsai-Rajmund-foto-Kisfaludi-Istvan-

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .