Az Olaszországban július 14-20 között rendezett asztalitenisz utánpótlás európa bajnokságon 47 országból 600 versenyző vett részt. Az ifjúsági páros versenyszámokban Ecseki Nándor- aki 2005 től 2011-ig Szuperinfó-CVSE színeiben játszott és versenyzett- szenzációsan szerepelt. Azok után hogy a romániai színekben versenyző Bálint Bernadettel az oldalán a vegyes párosban második helyezést ért el Szudi Ádám oldalán a dobogó legfelső fokára állhatott.  

„A Riva del Gardában zajló kontinensviadal utolsó napján már csak a Szudi Ádám, Ecseki Nándor ifi fiúpáros volt versenyben a magyar fiatalok közül, s a kettős a délelőtti elődöntőben – nagyszerű játékkal – 3-0-ra legyőzte a svéd Kallberg, Ahlander Johansson duót. Mindhárom játszma minimális különbséggel dőlt el, de a döntő szituációkban a mieink bizonyultak magabiztosabbaknak.

A kora délutáni döntőben aztán a magyar páros nagy csatát vívott a portugál Chen Diogo, Jorge Costa kettőssel, de a hektikus mérkőzés végén a mieink ünnepelhettek. Az első játszmában még sokat bizonytalankodtak a fiúk, így az 11-2-re az ibériaiaké lett, a második szettet azonban ugyanilyen arányban Szudiék nyerték. A harmadik felvonás hozta a legkiélezettebb küzdelmet, s mivel a portugálok 15-13-ra győztek, egyetlen játszmányira kerültek az Európa-bajnoki címtől. De Ádám és Nándi szenzációs produkciót nyújtott a folytatásban: a negyedik szettet 4-re, az ötödiket 6-ra nyerte a magyar páros, és már nem volt más hátra, csak az ünneplés”.(MOATSZ.HU)

Nándi 9 éves korában kezdett el Cegléden játszani és mindennap átjárt Zagyvarékasról edzeni. Pontosan tudta hogy ő mi szeretne lenne lenni és mivel szeretne foglalkozni. Ritka tulajdonság az hogy a tehetség a szorgalom és a sportág iránti alázat és szeretet egyaránt meglegyen  egy játékosban. Ennek összessége ez az eredmény.

Nem felejtette el hol tanult meg játszani szinte első dolga volt átjönni Ceglédre és megmutatni a frissen szerzett érmeit!

A rengeteg megnyert díj mellé most az EB cím is társult. Reméljük felnőtt korosztályban is elér hasonló sikereket. Ne feledjük 2016-ban Budapest rendezi a felnőtt Európa Bajnokságot!

Gratulálunk és végtelenül büszkék vagyunk erre a csodálatos eredményre ami példát adhat minden játékosunk számára!

-Gergye Zoltán-

Ecseki-Szudi I. hely

 

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .