„Soha nem vártam egyetlen meccset sem így, mint a hollandok elleni döntőt” – mondta az Európa bajnok Czigány Dóra, aki tegnap a CTV stúdiójának vendége volt. Néhány órája érkezett haza, de nincs sok idő az ünneplésre, hiszen hétvégén már újra edzés lesz. Dóra azt mondta: a kemény felkészülési időszaknak meg lett az eredménye, büszke rá, hogy ceglédiként ott állhatott a dobogó legtetején Belgrádban.

A Városi Televízió stábja is nagy örömmel fogadta az Európa bajnok Czigány Dórát. Tegnap délután édesapjával érkezett, hogy meséljenek a belgrádi bajnokságról. Dóra természetesen az érmet is magával hozta, hogy a nézők is láthassák, milyen szépen csillog a legjobb női vízilabdásoknak járó díj. Kemény, fegyelmezett felkészülés előzte meg a bajnokságot, aminek meg is lett az eredménye – mondta Dóra, Háttér magazinunkban. A legnehezebb meccs az olaszok elleni találkozó volt, és nem csak fizikailag, lelkileg is. „A leghúzósabb és a legfontosabb az olasz meccs volt. Az utóbbi években mindig az elődöntőkön buktunk el, és így nem kerültünk döntőbe. Az volt az, ami  nagyon fontos volt hogy megnyerjük. Bár nagyon sima meccs lett a végén, az abból adódik, hogy annyira akartuk, hogy végre túllépjünk ezen az elődöntő fóbián, amit ránk akasztottak, hogy ilyen jól sikerült.” – fogalmazott az EB aranyérmes.

A döntőt végül a holland válogatottal játszotta a magyar csapat. Kiegyensúlyozott meccs volt, mindenki maximálisan teljesített-mondta Dóra-aki azt is elárulta: hatalmas elszántsággal ugrott a vízbe, soha nem várt még ennyire meccset. „A döntő napján egész nap le sem lehetett lőni. Életemben nem vártam ennyire egy meccset még soha. Egy percre nem tudtam lehunyni a szememet délután, hogy pihenjek, alig vártam, hogy végre játszunk. Ez jól sült el azért.” – tette hozzá Czigány Dóra EB bajnok vízilabdázó. Dórát elkísérte a stúdióba édesapja. Czigány Károly nem csak mint büszke apa, de mint szakember is értékelte a döntőt. „Ott egyáltalán nem voltam ideges, mert megígérte, és szavatartó, jó kislány. Ez az egyik, meg látszott a csapaton, szóval én most szakember szemével mondom. Olyan akarás, olyan soha fel nem adás volt bennük. Senki nem hagyta magát elnyomni. Nagyon okosan játszottak.” – mondta el Czigány Károly edző.

Fantasztikus játékkal, remek védekezéssel 9-7-re nyert a magyar női vizilabda válogatott Hollandia ellen, az aranyéremmel pedig a riói olimpiai kvótát is megszerezték a lányok. A 17 éves koráig Cegléden játszó Dóra azt mondta: büszke rá, hogy ceglédiként Európa bajnoki címet szerzett.

-szöveg és fotó CTV-

Czigany Dora ctv

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..