Két hét pihenő után a Székesfehérvár csapatához látogatott a Ceglédi VSE teke csapata. A hazai gárda a tabella második felében helyezkedik el és a kiesés elől menekül, míg a Cegléd a dobogós hely eléréséért küzd. Sajnos három ember sem tudott a csapattal tartani, így csere nélkül vágott neki a küzdelemnek a Vasutas.

Az első sorban Bezzeg Bence és Kovács Imre kezdett. Bezzeg eddig az ifi csapatot erősítette, most azonban lehetőséget kapott a felnőtt keretben. Az első szettpontot sikerült is elcsípnie ellenfele elől, azonban később a nagyobb rutin és tapasztalat kiütközött és a Fehérvárhoz került a pont. A másik oldalon Kovács nagyot küzdött, és ugyan szép eredménnyel, de elbukta a pontot. Az állás 0-2 és 40 fa oda.

Középen Bíró József és Rimóczi Zoltán lépett pályára. Bíró első szettje nem sikerült túl jól, utána összekapta magát, de sajnos a végén így is alul maradt pár fával. Rimóczi első két szettjében remekül játszott, majd a harmadikban kikapott és ellenfele átvette a vezetést is, így a negyedik szettet mindenképp nyernie kellett. Ez szerencsére az utolsó dobásban sikerült is neki. Az állás 1-3 és 60 fa oda.

A végén Sápi Tamás és Szarka Péter folytatta a küzdelmet. Feladatuk mind a 2 pont megszerzése és a 60 fa visszaszerzése volt. Sápi jól kezdett és már az első szettben visszahozott 20 fát, a túloldalon Szarka is hasonlóan szerepelt, ő 15 fát szerzett ezalatt. A második és harmadik szettben szintén mindketten csökkenteni tudták a fahátrányt, így az utolsó 30 gurítás előtt már csak 1 fa volt a Fehérvár előnye és mindkét játékos 2:1 szettarányban vezetett. Az utolsó szettben gurításról gurításra változott az eredmény mind az egyéni pontokat, mind a csapatfát illetően, ám a végső dobásokban mindkét ceglédi felülkerekedett ellenfelén, és szép eredménnyel megszerezték a 2 pontot, valamint a vezetést.

Végeredmény:

Székesfehérvár – Ceglédi VSE: 3:5 (3214-3227)

Pontszerzők: Rimóczi Z. 553, Sápi T. 558, Szarka P. 558.

Az ifjúságiaknál Világosi Attila és Kecskeméti Szebasztián játszott.  Sajnos most mindketten gyengélkedtek, és bár Világosinak sikerült pontot szereznie, így is a Fehérvár győzött.

Végeredmény:

Székesfehérvár – Ceglédi VSE: 3:1 (877-863)

Pontszerző: Világosi A. 424.

-Szarka Péter-

tekesek Fehervaron

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..