', 'auto'); ga('set', 'forceSSL', true); ga('send', 'pageview');
  • 1011124569

Látogatók

Web Counter

időjárás

Hőtérkép

Téli Sportnap

Focimeccsek, kerékpártúra, tájfutás és játékos hétpróba is várta a kisebbeket és nagyobbakat a város téli sportnapján. Cegléden rendszeresen vannak sportnapok, ahol valamennyi korosztály számára kínálnak mozgásos elfoglaltságot, télen azonban még nem volt ilyen esemény. Szombaton, az ünnepélyes megnyitó előtt és után már zajlott a hat csapat részvételével megrendezett dühöngő bajnokság. Mindeközben már érkeztek a különböző programok szervezői, így Szűcs Péter is, aki tájékozódási versenyt és városi túrát kínált az érdeklődőknek.

Szűcs Péter: – Egy tájékozódási túraversenyt szerveztünk, ahol Cegléd 90 pontját lehet felkeresni. Ez egy taktikai verseny, mert 3 óra áll rendelkezésére minden versenyzőnek, hogy kiválassza azokat a pontokat, amelyeken a legtöbb pontot tudja gyűjteni.

A résztvevők menetlevelet és térképet kaptak, ezek alapján keresték fel a helyszíneket, ahol kérdések is várták őket.

Szűcs Péter: – Ha erre válaszol, megkapja az ahhoz tartozó pontot. Minden helyszínnek más értéke van, nyilván a távoli pontok többet érnek, a közelebbiek kevesebbet, viszont a közelebbiek sűrűn vannak. Tehát ki kell taktikázni, hogy mi a célszerűbb, hogy a közeli pontokat keresik inkább fel, vagy a távoliakat.

A nap folyamán óvodásokat, és szüleiket játékos sportversenyre várták, volt kerékpártúra, nordic walking is. A résztvevők emléklapot kaptak,és kisebb ajándékok is várták a résztvevőket, a legjobban teljesítőket pedig kupával is jutalmazták. 

-CTV-

-Fotó Kisfaludi István-

Hozzászólás