ovis olimpia

Városunkban immár 16. alkalommal ismét megrendezésre került az Ovis Olimpia, melyet 2016. március 11-én a Széchenyi úti Óvoda Budai úti Tagóvodája és az Ugyeri Tagóvoda közösen szervezett meg. A rendezvénynek a Gál József sportcsarnok adott helyet, ahol a versenyző csapatok játékos mozgáskoordinációt fejlesztő feladatokban próbálhatták ki ügyességüket, és együttműködésüket.

Az Önkormányzati fenntartású óvodák közül minden óvoda, míg az egyházi fenntartású óvodák közül a Református Egyház által fenntartott óvodák képviseltették magukat, így 12 csapat indult a Március 15.-i Nemzeti Ünnepünk témája köré szerveződött rendezvényen. A részt vevő óvodák a következők voltak: Ady Endre úti Óvoda, Báthory utcai Óvoda, Budai úti Óvoda, Deák téri Óvoda, Köztársaság úti Óvoda, Lövész utcai Óvoda, Malom téri Óvoda, Pesti úti Óvoda, Posta utcai Óvoda, Széchenyi úti Óvoda, Szép utcai Óvoda, és az Ugyeri Óvoda.

ovi olimpia

A rendezvény célja az volt, hogy felhívjuk a gyermekek és a szülők figyelmét az örömteli mozgás fontosságára, a mozgáshoz kapcsolódó élmények megélésére, a mozgás általi együttműködésre, az egy célért küzdés lehetőségére, mindezt annak érdekében, hogy a gyermekek életébe már a legkorábbi életkorban beépüljön a sportolás és a rendszeres testmozgás igénye. További célként jelent meg a városi hagyomány folytatása, amely méltán támogatja az óvodások városunk sportéletébe való bekapcsolódását.

Mivel az Ovis Olimpia megrendezésének időpontja a Március 15.-i Nemzeti Ünnepünkhöz kapcsolódott, ezért a feladatokat e köré a téma köré építettük. Először páros lovas szlalomozásban, majd ágyúgolyó görgetésben, végül akadályfutásban mérhették össze a gyermekek az ügyességüket. Mivel nagyon fontosnak tartottuk a nemzeti öntudat fejlesztését is, ezért a nemzeti színű szalaggal díszített kosarak, a nemzeti színű pontok, és a kupák nemzeti színű szalagjai is mind az összetartozásunkat hangsúlyozták.

ovi olimpia 1

A döntőbe három csapat jutott be, így a Köztársaság utcai Óvoda, a Szép utcai Óvoda és az Ady Endre utcai Óvoda versenyzői mérhették össze az ügyességüket. A döntő feladatai között kettő váltóverseny szerepelt, melyek címe: robogok a rollerrel, és négy keréken okosan volt. Az első feladatban roller segítségével kerülték meg a gyermekek a bójákat, míg a második feladatban guruló deszkákat használtak fel a labdahordásra. A döntő során az az érdekes helyzet állt elő, hogy mindhárom csapat ugyanannyi pontot gyűjtött, így egy labdagurító sorverseny döntötte el, hogy ki lesz az első, a második, illetve a harmadik helyezett. A döntőt követően a 16. városi Ovis Olimpia helyezettjei a következők lettek.

III. helyezett: a Köztársaság utcai óvoda csapata

II.helyezett: a Szép utcai Óvoda csapata

I helyezett: az Ady Endre utcai Óvoda csapata

A hagyományoknak megfelelően az Ovis Olimpia vándor kupáját és a vándor nyuszit az Ady Endre utcai óvoda csapata vihette haza. Természetesen a részt vevő gyermekeken kívül sportrendezvény nem jöhet létre szervezők, zsűri tagok, támogatók, szponzorok és szurkolók nélkül, így az ő segítségük is fontos szerepet játszott abban, hogy ezt a rendezvényt meg tudjuk valósítani. Első sorban köszönet illeti a Széchenyi úti Óvoda teljes kollektíváját, akik közreműködtek abban, hogy a Budai úti Tagóvoda és az Ugyeri Tagóvoda meg tudja szervezni a rendezvényt. A felkészítő pedagógusokat sem hagyhatjuk ki a sorból, akik minden óvodából az idejüket és az energiájukat áldozták arra, hogy a gyermekeket felkészítsék a különböző versenyszámokra, biztosítva ezzel azt, hogy sikerélményük legyen. A Három főből álló zsűrit megtisztelte Dr. Ferenczi Norbert, aki a zsűri elnökeként az Önkormányzatot képviselve nyitotta meg a rendezvényt.  A zsűri tagjai között köszönthettük Jezerniczky Attila sportkoordinátort, és Széchenyiné Lengyel Juditot, aki a Széchenyi úti Óvoda intézményvezetőjeként vett részt a zsűri munkájában.

A városi Ovis Olimpia megvalósítása nem jött volna létre szponzorok nélkül, akik támogatásaikkal lehetővé tették a rendezvény anyagi forrásainak a biztosítását, és az ajándékaikkal örömet szereztek a résztvevő gyermekeknek.Az alábbi szponzorokat illeti köszönet: Cegléd város Önkormányzata, Apáty Tóth Nyomda, Dr Ferenczy Norbert, HORR ZRT, Klément György gyümölcsfeldolgozó, Szalisznyó Zoltán virágkötő, Ts Gastro Kft, Vesco játék nagykereskedelem, Eszterlánc Kft, Kökény és fia családi borászat, és a Gál József sportcsarnok. Külön köszönet illeti a Randos Gabriella által vezetett Fit- Kid csapatot, akik színvonalas akrobatikus gimnasztikai gyakorlataikkal példát mutattak a gyermekeknek a versenysportra, és emelték a rendezvény színvonalát is.

Városunkat március 19.-én Kocséron megrendezésre kerülő térségi ovis olimpián az Ady Endre utcai Óvoda képviseli, akiknek a felkészüléshez és a versenyzéshez sok sikert kívánunk!

-A szervezők nevében Téren Gizella Gyöngyi-

ovi olimpia 2

 

Related Images:

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .