Az idén is január első hétvégéjén zárt be a ceglédi jégpálya. Cikkünk végén adunk néhány tippet, hogy hol lehet még korizni a “közelben”, de előtte közöljük Ványi Zsolt létesítmény vezetővel készített beszélgetésünket.

Sikeres volt a ceglédi jégpálya szezonja ?

jeg

– Minden év bizonyítja azt, hogy nagyon jó ötlet volt Cegléden jégpályát építeni, mert jó volt a lakosság hozzáállása ehhez az új sportághoz. Amellett, hogy ez egy remek szórakozás, szinte az összes iskola kihozza a gyerekeket egy-egy testnevelés órára a téli szünet előtti időszakban. Mi sem mutatja jobban, hogy a lakosságnak igénye van rá, hogy a  növekvő látogatottság mellett egyre csökken a korcsolya bérlés, tehát egyre többen használnak saját korcsolyát. Érdekesség, hogy az utolsó héten nagyon sokan jöttek Szolnokról is. Ők mentek volna a Városligetbe, de ott a meleg miatt nem tudták hűteni a jeget és nem nyitottak ki. 

Egyre nagyobb az igény, nem lenne érdemes még pár hetet nyitva tartani ?

– Nagyon nagy költségekkel jár a jégpálya üzemeltetése. Ezt sajnos bérelni kell, mert nem a városé. Ez több milliós tétel és kettő millió forint felett van a jég hűtésének az energia költsége is. Van egy sátor a jég felett, amit szintén bérelni kell. A belépők áraiból a jégpálya bérlését tudjuk csak kifizetni. A város nem tud többet felvállalni, ezért zár be a jégpálya január elején. 

Kecskemet

Legközelebb Kecskeméten van lehetőség korcsolyázni.  A főtéren február 28-ig nyitva tartó pálya ráadásul most akciós áron várja a látogatókat. Kecskeméten jelenleg a négy óra hosszig érvényes jegy 500Ft/fő. Délután 14-21-ig nyitva tartó jégen 16 és 18 órakor pálya karbantartás miatt néhány perces kényszer pihenőt kell tartani. 

Varosliget

Aki nem sajnálja a  nem is  kis többlet költséget, Budapesten a Városligeti műjégpályán óriási jégfelületet és csodás környezetet kap cserébe. Igaz, itt plusz nyolc fok felett vízben áll a pálya, de az előrejelzések szerint hidegebb napok jönnek. A Vajdahunyad vár tövében a felnőttek hétköznap 1.500, hétvégén 2.000 Ft-ért, a diákok pedig 1.000 és 1.500 Ft-ért korizhatnak délelőtt 9-13, vagy délután 17-21 óra között. 

jeg 10

-pézsé-

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..