', 'auto'); ga('set', 'forceSSL', true); ga('send', 'pageview');
  • 1011124569

Látogatók

Web Counter

időjárás

Hőtérkép

A CEKK véglegesen a nagyok közé írja magát

Bevallom, amikor tizenegy néhány évvel ezelőtt a CEKK szárnyait bontogatta Cegléden, barátságosan megmosolyogtam volna azt a jóslatot, hogy női kosár csapatunk hamarosan az Európa-kupa legjobb nyolc közé verekszi magát, döntőt játszanak a Magyar Kupában és az élvonalban a harmadik helyen végeznek. Aztán jött Filipowicz Krzysztof, bele kezdett egy türelmes, de igen eredményes csapat építésbe, de még mindig nem azok a gondolatok motoszkáltak a fejemben, hogy a magyar élcsapatok közé jutnak az elefánt kölykök, hanem az, hogy itt van Lengyelországból egy agilis sport vezető és mennyire szimpatikus, hogy külföldiként ennyi energiát és pénzt fordít a magyar és Cegléd kosár sportjának fejlesztésére. Sportvezetőként kicsit irigykedem (persze csak pozitív értelemben) a CEKK immáron európai szintű sikereire és arra, amit ők is csak legmerészebb álmaikban láthattak ezelőtt – saját csarnokot építenek hamarosan. Példaértékű, ahogy a ceglédi női kosárlabda csapat kis alakulatból a nagyok közé nőtt és szurkolok nekik, hogy sok-sok évig ott is tudjanak maradni…

A Cegléd Városi Televízió tudósítása a CEKK Kosárlabda Csarnok alapkőletételéről:

A létesítmény a Várkonyi iskola kollégium felőli udvarán épül meg. A 800 fő befogadására alkalmas csarnok TAO-támogatásból és lengyel-magyar együttműködésben épülhet meg. De az ünnepi beszédekben többen is megemlítették és megköszönték a Cegléd város által nyújtott támogatást és segítséget.

A Várkonyi iskola udvarán tartották az ünnepélyes alapkőletételt nem csak magyar sport vezetők, politikusok de lengyel sport szakemberek és Lengyel Köztársaság Magyarországi nagykövetének részvételével. A CEKK még tavaly kapta meg az engedélyt TAO gyűjtésére az új csarnok megépítéséhez. Egy lengyel cég is támogatta ebben a formában a kezdeményezést, ezért így lengyel magyar együttműködésben lehet új otthona a ceglédi kosaras lányoknak. Az ünnepségen részt vett a Sportért felelős államtitkár, Dr. Szabó Tünde is, aki a ceglédi sportolók sikere mellett kiemelte a kormány támogatásának jelentőségét és az utánpótlás képzés fontosságát is.

A felszólalók mindegyike kiemelte azt is, milyen sok segítséget nyújt és nyújtott Cegléd városa és a térség országgyűlési képviselője is. Az időkapszulába – amelyet az építkezés megkezdéseként elhelyeztek – bekerült a mai újságokon kívül egy Magyar Kupa Ezüst érem, Magyar bajnoki bronz érem, rajzok és persze fotók is a csapatról. A csarnok avatójára pedig már most meghívtak mindenkit. 2018-ban Cegléd Gdynia mérkőzéssel avatják majd a létesítményt.

-pézsé-

Hozzászólás