', 'auto'); ga('set', 'forceSSL', true); ga('send', 'pageview');
  • 1011124569

Látogatók

Web Counter

időjárás

Hőtérkép

Szombaton látványos lovas program várja a Laska Fesztivál vendégeit

A Laska Fesztivál betét programjaként szombaton az idén is látványos lovas bemutatót tart a Ceglédi Lovaskör Se  11:00 órakor  a Budai úton a Ceglédi Vágta színhelyén. A Füle Tanya tíz amatőr gyerek lovasa karüsszel bemutatón bizonyítja ügyességét, melyben a hangulatos, fülbemászó zene, a lovak összehangolt mozgása, a lovasok egységes öltözete nagy látványosságnak ígérkezik. A részletekről a Füle Tanya lovas oktatóit kérdeztük. Milus Emese és Csiló Attila nemcsak betanította a gyerekeket, hanem összeállították a koreográfiát is. Mi is a karüsszel valójában?

Milus Emese: – Ez egy olyan díjlovas program, amit több lovas ad elő. Jelen esetben ez tíz lovas összhangban történő mozgása. A lovasok és a lovak különböző alakzatokat mutatnak be. 

Karüsszel versenyeket rendeznek szerte a világban. Mi a legnehezebb egy profi bemutatón és ehhez képest mit tudtak megtanulni a gyerekek?

– Egy profi versenyen vannak oldal léptetések és olyan nehéz feladatok, amihez egy díj ló kell, nem pedig iskola ló. Ezekkel a lovakkal nem tudnánk nehezebb feladatokat teljesíteni, mert nem olyan érzékenyek, mint egy díj ló. Alakzatok terén elég látványos a koreográfiánk, amit ki lehetett hozni ezekből a lovakból, azt a gyerekek megcsinálják velük.

Hogyan válogattátok ki a gyerekeket, mióta készültök és hogy látod, készen állnak a feladatra?

Csiló Attila: – A gyerekeket a Füle Tanya lovas szakkör tagjaiból és az ide járó magán lovasokból választottuk ki. A gyerekek kiválasztása után azt kellett még megoldanunk, hogy kinek melyik ló “fekszik” igazán. Mindegyik ló meg tudja csinálni a feladatokat, de hogy ki melyik lóval boldogul jobban és hogy érez rá az adott lóra, az külön feladat volt kitapasztalni. Öt hete készülünk a produkcióra. Az elején persze izgultak a lányok, de mostanra mindenki odateszi magát, már nyugodtabbak. Szerintem jó lesz a bemutató! 

-pézsé-

 karusszel

Hozzászólás