huszarok

Cegléden első alkalommal került megrendezésre a Nemzeti Vágta előfutama. A verseny kilenc indulójából négy ceglédi lovas állt rajthoz. Cegléd színeiben Ungvári Miklós, Pánd versenyzőjeként Lővey Nándor, Nyársapát zászlaja alatt Kövesdy Zsolt és Monorierdő indulójaként Farkas Levente versenyzett. A Vágta technikai okok miatt két órás csúszással kezdődött, de ez nem szegte kedvét  a mintegy kétezer kilátogató szurkolónak. Sajnos a hazai pálya előnye  nem segített a Ceglédieknek. Ungvári Miklós és Lővei Nándor nem ért célba, Kövesdy Zsolt második lett, így nem került a döntőbe. Az egyetlen ceglédi sikert Farkas Levente érte el, ő lett az I. Ceglédi Vágta győztese. 

Ungvari M

Kövesdy István verseny igazgató : – Azért indult csúszással a verseny, mert az egyik egyenes szakasz teljesen átázott az éjszakai zivatar és a szálloda öntöző rendszere miatt. Az érintett 200 méteren ki kellett cserélni a homokot. Egy lovassal kevesebb induló lesz, mert Csemő versenyzője visszalépett. 

Ungvári Miklós a verseny előtt : – Bízom benne, hogy Kövesdy István lovával be tudok jutni az esti döntőbe. Vannak nálunk gyorsabb lovak, de az előfutamról tovább szeretnék jutni. 

Lovey Nandor

Lővey Nándor a verseny után : – Nagyon jól jöttem el a startnál, nyerhettünk volna, de egyszer csak eltűnt alólam a ló, valahogyan megbotlott. Szerencsére nem sérült meg, most kicsit sántikál, de még dolgozik benne az adrenalin

Ungvari Miklos verseny elott

Ungvári Miklós a verseny után : – Ilyenkor gyorsan zajlanak az események és nagy hátrány, ha nem sikerül az élről rajtolni. Próbáltam szélárnyékban maradni, de az előttem haladó lovas nagyon bizonytalan volt és a második kanyarban bukott is, én pedig bele botlottam és leestem. Sajnálom, mert ebben a lóban több volt, simán nyerhettünk volna. Szeretnék gratulálni a szervezőknek, a pálya építőknek és mindenkinek, akiknek része volt abban, hogy ilyen jó versenyt rendezhetett Cegléd. 

-pézsé-

dijak

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..