Szombaton a 2017. évi junior kötöttfogású és női országos bajnokságnak Esztergom adott otthont. A viadalon 79 férfi és 31 női birkózó küzdött a 8-8 bajnoki címért. A Ceglédi VSE TS Integral 6 férfi és két női birkózója lépett szőnyegre. A legjobb eredményt az 55 kg-ban induló Kecskeméti Krisztián érte el aki négy győzelmet követően állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Míg Krisztián 36 technikai pontot ért el az ellenfelein a négy mérkőzésen, addig rajta egyetlen pontot sem tudtak végrehajtani az ellenfelei. A férfiaknál az egy bajnoki címmel, két bronzéremmel és a két ötödik hellyel a ceglédiek a csapat verseny 3. helyén végeztek a Honvéd és az FTC mögött.
 
Eredmények:
férfi
55 kg  
1.  Kecskeméti Krisztián
5.  Baliga Marcell
60 kg  
3.  Kecskeméti Ferenc
5.  Török Tamás
74 kg  
3.  Mohella Flórián
 
női
44 kg  
2.  Kása Viktória
 
Csapat verseny:
1. Honvéd
2. FTC
3. CVSE
 
Szintén szombaton rendezték a diák II. korcsoport szabadfogású diákolimpia országos döntőjét Hajdúszoboszlón. A területi bajnokságokról több mint kétszázan jutottak be a döntőbe, de végül 167 birkózópalánta küzdött meg a 14 diákolimpiai bajnoki címért. Ceglédről hatan jutottak be a bajnokságra és végül egy ezüst és egy bronzérem mellett egy ötödik helyet is megszereztek. A döntőbe a négy győzelmet követően jutott be Józsa Attila a 32 kg-ban. Attila a döntőben egy szoros mérkőzést vívott tatabányai ellenfelével, de végül minimális különbséggel 6:5 arányban az ellenfele bizonyult jobbnak. Így végül a második helyen végzett a súlycsoportjában. 
 
Eredmények
32 kg  
2.  Józsa Attila
42 kg  
3.  Mizsei Ádám
5.  Mizsei Milán 
 
-Pap Ferenc-
 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .