Szombaton a Miskolci Egyetemi Körcsarnok adott otthont a 2018. évi felnőtt kötöttfogású országos bajnokságnak. A 90 birkózót felvonultató bajnokságon rajthoz állt a teljes válogatott. A Ceglédi VSE TS Integral 7 fővel képviseltette magát és a Honvédot is 3 ceglédi erősítette. A ceglédiek a tíz döntőből ötben voltak érdekeltek és ebből háromban diadalmaskodtak is. A Honvédot erősítő Lőrincz testvérek Tamás és Viktor a 77 és 87 kg-ban szereztek bajnoki címet. Tamás négy magabiztos győzelemmel szerezte meg az újabb bajnoki címet úgy, hogy az ellenfelek egyetlen akció pontot sem tudtak rajta végre hajtani. Viktor négy  győzelmet követően jutott a döntőbe ahol az U23-as világ- és Európa-bajnok Szilvássy Erikkel küzdött a bajnoki címért. A mérkőzés szoros küzdelmet hozott és az 1-1 -es végeredményt követően Viktor állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Ezzel mind ketten az ötödik bajnoki címüket szerezték. 
A 60 kg -ban a junior korú Török Tamás nagy meglepetésre szerezte meg a bajnoki címet. Tamás egy technikai tus győzelem után az elődöntőben klubtársával Kecskeméti Krisztiánnal küzdött a döntőbe kerülésért, amit végül 3-1 -re nyert meg. Igaz Krisztián a mérkőzés vége előtt pár másodperccel indított egy akciót, de csak a mérkőzés vége után tudta befejezni, így Tamás jutott a döntőbe. Itt Honvédos ellenfelével küzdött a végső győzelemért. Tamás az első menetben egy derékra támadásból levitte ellenfelét és 2 pontos előnyre tett szert. A második menetben a bírók Tamást intették, így 2-1 -re módosult az állás. A leküldést követően az ellenfele meg is pörgette Tamást, de ebből egyből visszatámadott és mögé került az ellenfelének. Ezzel 3-3 lett az állás és az utolsó akciónak köszönhetően Tamás állt nyerésre. Mivel a mérkőzés végéig már nem változott az állás így Tamás a két héttel ezelőtti U23 -as bajnoki cím után első felnőtt bajnoki címét is megnyerte. 
A döntőbe jutott még 55 kg -ban Andrási József két győzelem és a 67 kg -ban Kozák István három győzelem után. Sajnos a döntőben mind a ketten alulmaradtak az ellenfelükkel szemben, így mind a ketten ezüst érmet vehettek át a díj átadón. A csapat versenyben a CVSE a harmadik helyen végzett a Honvéd és az FTC csapatai mögött.
 
Eredmények
 
 
60 kg 
1.  Török Tamás
3.  Kecskeméti Krisztián
 
67 kg 
2.  Kozák István
5.  Villim István
 
82 kg 
5.  Medgyes Viktor
 
 
Csapat verseny:
1.  Honvéd
2.  FTC
3.  CVSE
  
Szintén szombaton, immáron hetedik alkalommal rendezték meg a kadet kötöttfogású Fekete Gyémánt Kupát. A rangos nemzetközi eseménynek a Tokodi Hegyeskő Általános Iskola tornacsarnoka adott otthont, amin 12 ország, 165 birkózója próbált szerencsét a 11 súlycsoportban. A Ceglédi VSE TS Integral három fővel képviseltette magát a rangos viadalon. A ceglédiek az igen erős mezőnyben két harmadik helyet gyűjtöttek be. Kecskeméti Dávid az 51 kg -ban, Dömök Péter pedig a 80 kg -ban lett bronzérmes.  A negyed döntőben Dávidot ukrán, Petit pedig moldovai állította meg. A vigaszágon mind ketten a bronz mérkőzésig jutottak, ahol Dávid Honvédos, Peti pedig cseh ellenfelét verte meggyőző fölénnyel és így az előkelő harmadik helyen végeztek a súlycsoportjukban.
 
Eredmények
 
51 kg 
3.  Kecskeméti Dávid
 
80 kg 
3.  Dömök Péter
 
-Pap Ferenc-
 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .