Szombaton több helyszínen is szőnyegre léptek a ceglédi birkózók. A legfiatalabbak a kötöttfogású Közép-Magyarország területi bajnokságon mérték össze a tudásukat Mezőfalván. A két korosztályban 11 szakosztály 125 birkózója küzdött a bejutásért az országos döntőbe. A Ceglédi VSE TS Integral 29 fővel képviseltette magát a diák I. és diák II. korosztályokban. A ceglédiek közül diák II-ben  heten, diák I-ben pedig tizenöten állhattak fel a dobogóra. Cegléd ezzel a csapatverseny első helyén végzett, közel kétszer annyi pontot gyűjtve mint a második helyezett Érd csapata.
Eredmények:
 
Diák II. korcsoport (2007-2008)
 
23 kg  3.  Kis Marcell
29 kg  3.  Kovács Zsolt 
           5.  Hörömpő Attila 
32  kg 3.  Budai Ferenc
           5.  Albok Balázs
35 kg  1.  Manczák Martin
           3.  Nagy Károly Róbert
38 kg  3.  Ungvári Tibor
50 kg  2.  Krenyóczi Martin
 
Diák I. korcsoport  (2005-2006)
 
29 kg. 1.  Ujszászi Angelika Hanna
           2.  Hörömpő Attila
           4.  Kovács Zsolt
32 kg  2.  Albok Balázs 
           3.  Szél Viktor 
35 kg  1.  Józsa Attila
           2.  Grünberger Márk
           3.  Nagy Károly Róbert
38 kg  1. Manczák Máriusz Ruben
42 kg  1.  Mizsei Ádám
           2.  Mizsei Milán
46 kg  5.  Pap Balázs
           5.  Báger Roland 
50 kg  3.  Csiszár Adrián
           5.  Német Attila
           5.  Bujáki Attila
58 kg  1.  Deák Bálint Gergő
63 kg  1.  Csiszár Márkó
69 kg  5.  Varró Zoltán
85 kg  1.  Újszászi Szabolcs 
+85 kg 1.  Csepregi Miklós 
 
Csapat verseny:
1. CVSE     123 pont
2. Érd           67 pont
3. Monor      57 pont
4. Dunaferr  42 pont
5. Abony      40 pont
 
Ugyanezen a napon a kadet korosztály a múlt hétvégi szabadfogás után ezúttal kötöttfogásban küzdött a minősítésért és a válogatott címeres mezért. Tatabányán a magyar mezőny mellett szlovák és ukrán versenyzők is szőnyegre léptek. A ceglédiek ebben a korosztályban hat fővel képviseltették magukat és közülük négyen a dobogósok között végeztek. Az 51 kg-ban Kecskeméti Dávid és a 80 kg-ban versenyző Dömök Péter a súlycsoportjuk élén végeztek és ezzel nagy lépést tettek a válogatottság felé. Dávid az 51 kg csoport küzdelmei során egy tus és egy technikai tus győzelem után a csoport elsőségért a Honvédos ellenfelével mérkőzött meg. Dávid kezdett jobban és mivel aktívabb volt ellenfelénél a második menet elején egy intést követően egy pontos előnyre tett szert. Ezt követően csak az eredmény tartására törekedett ami megbosszulta magát és a bírók a mérkőzés vége előtt néhány másodperccel visszaintették és így 1-1-re alakult a mérkőzés állása, amivel az ellenfele nyerte az összecsapást. A döntőbe kerülésért a másik csoport elsővel csapott össze, ahol technikai tussal 10-0 arányban nyert. Így a döntőben újra szembe került a Honvédos ellenfelével. Itt már nem követte el azt a hibát, hogy kiengedje a kezéből a győzelmet. Nagy iramot diktált és folyamatosan próbált akciót indítani és így három pontos vezetésre tett szert. A vége előtt ugyan még a bírok egyszer intették és ezzel 3-1-re módosult az állás, de ez már a mérkőzés végéig nem változott. Így végül Ő végzett az 51 kg élén.
A 80 kg-ban Dömök Péter is sorra győzte le az ellenfeleit. Először 4-0 majd 3-1-es pontozásos győzelmeket követően az elődöntőben 6-1 arányban verte az ESMTK versenyzőjét. A döntőben Dávidhoz hasonlóan szintén a Honvéd versenyzőjével kellett megküzdenie a végső győzelemért. A döntőben Péter végig irányította a mérkőzést és a második menet elején egy intést és pörgetést követően három pontos előnyt szerzett. A mérkőzés hátra lévő részében is Ő volt az aktívabb és így ez maradt a mérkőzés végeredménye is. Ezzel megérdemelten szerezte meg a 80 kg első helyét. A Cegléd mellett az ESMTK tudott még duplázni, a többi győztes min-mind más klubból került ki. A ceglédiek a két első hely mellett Katona Zoltán és Tóth Levente révén még két bronzérmet is nyertek a 48 és 65 kg-ban. Ezzel a CVSE a csapatverseny harmadik helyén végezett az ESMTK és Honvéd csapatai mögött.
 
Eredmények:
48 kg  3.  Katona Zoltán
51 kg  1.  Kecskeméti Dávid
65 kg  3.  Tóth Levente
80 kg  1.  Dömök Péter
 
A hagyományokhoz híven idén is részt vett a magyar kötöttfogású felnőtt válogatott az év eleji zágrábi nagydíjon, ami szintén szombaton került lebonyolításra. A nemzetközi megmérettetésen évről évre erősebb mezőny gyűl össze. Idén a teljes horvát mezőny mellett a magyarokkal együtt osztrák, argentin, brazil, fehérorosz, bosnyák, cseh, német, orosz, román, amerikai, szerb, török és szlovák birkózók próbáltak szerencsét. A felnőtt válogatottban ezúttal több ceglédi versenyző is helyet kapott. Az 55 kg-ban Kecskeméti Krisztián és Andrási József is lehetőséget kapott. A sorsolásnak köszönhetően egy ágra kerültek. Krisztián a kazah származású jelenleg brazil válogatott versenyzővel kezdett. A brazil végül 4-1-re pontozással nyerte a mérkőzést. Andrási a török versenyzőtől technikai tus vereséget szenvedett. Mivel a brazil jutott a döntőbe így Krisztián folytathatta a versenyt a vigaszágon, ahol a bronzéremért Andrásit búcsúztató török versenyzővel mérkőzött. Meglepetésre a még junior korosztályú Krisztián nagy csatában megverte ellenfelét 3-3-ra pontozással és így első felnőtt nemzetközi versenyén fel állhatott a dobogóra.   
Kozák István ezúttal a megszokottól eltérően egy súlycsoporttal fentebb 72 kg-ban lépett szőnyegre. Pisti szlovák és fehérorosz versenyzők legyőzése után az elődöntőben 4-3-as pontozásos vereséget szenvedett a török ellenfelétől. A bronzmérkőzésem a szintén magyar Léva Tamást győzte le 2-1-re. Így Ő is a dobogó harmadik fokára állhatott fel a verseny végén.
Az  Európa-bajnok, vb-bronzérmes, olimpiai ötödik Lőrincz Viktor 87 kg-ban francia, török és orosz birkózókat legyőzve jutott a döntőbe. Az első helyért  az U23-as világ- és Európa-bajnok Szilvássy Erikkel mérkőzött meg. Viktor ezúttal visszavágott a múlt hétvégi Honvéd-kupa vereségéért Szilvássy Eriknek. Kettejük mérkőzése 3-1-el végződött. Egy-egy leküldés volt (amiért 1-1 pont is járt), ám akciót ezúttal csak Viktor tudott végre hajtani, megpörgette ellenfelét.
 
Eredmények:
55 kg  3.  Kecskeméti Krisztián
72 kg  3.  Kozák István
87 kg  1.  Lőrincz Viktor
 
-Pap Ferenc-
 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .