A férfi kézilabda NB I hétközi mérkőzésén kedden este Veszprémbe látogat a Ceglédi KK SE. Ezúttal Bíró Balázs csapatkapitányt kerestük fel kérdéseinkkel.

Milyen érzésekkel léphet pályára egy ceglédi játékos egy európai sztárcsapat otthonában?

– Aki egy kicsit is tisztában van az európai és a magyar kézilabdával, az  tudja nagyon jól, hogy a Veszprém Arénában játszani az egy óriási nagy dolog. Ilyen sztárok ellen, meg szakértő közönség előtt pályára lépni komoly dolog. Viccesen azt szoktam mondani, hogy a kivégző osztag elé megy az ember, mert ez egy olyan helyzet. Szerintem nem teljes kerettel fog felállni a Veszprém a két nappal ezelőtti BL mérkőzés után és a szombati Szeged elleni meccs előtt. Azt gondolom, hogy nekünk élvezni kell a játékot, a sérülteknek pihenni kell, de természetesen ezt az edző dönti majd el, de szerintem majd meg kell próbálni azokat a játékokat, amiket majd szombaton Csurgón játszunk, mert ha a Veszprém ellen menni fog, akkor Csurgón is sikerülhet. Remélem, hogy nem nő tovább a sérültjeink és betegeink száma. 

Nyilván nem mehetünk győzelmi esélyekkel Veszprémbe, de mi az az eredmény, ami után még jó érzés marad a csapatban?

– Ha a Veszprém úgy készülne ránk, ahogy nem fog, akkor nagyon sok lenne közte, de mivel nem fog és nem teljes kerettel áll fel és mi sem, így azt gondolnám, hogy azok a játékosaink, akik eddig kevesebbet játszottak, szerezzenek meccs rutint, önbizalmat,  le kell játszanunk a játékainkat és nem azzal kell foglalkoznunk, hogy ki jön szemben. Nekünk most nem az eredménynek kell fontosnak lenni, hanem a mutatott játéknak. 

-pézsé-

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..