Pénteken este 17.00 után befutott Paksról Ceglédre a 38. Tour de Hongrie kerékpáros körverseny mezőnye. Néhány méterrel a célvonal előtt – a “pötty körforgalomnál” – megnőtt az izgalom, ugyanis elcsúszott egy versenyző, akin egy másik átesett. Egyikőjüket mentők vitték el a helyszínről a Ceglédi Kórházba. 
A várost rendőrök, szervezők lepték el, a pálya kordonnal volt elzárva a Ceglédi 5 km-es körpályán, melyen egy kört tett meg a 18 csapat 106 versenyzője. A nemzetközi mezőny így kétszer tekert el a Kossuth téren összegyűlt nézőközönség előtt. A versenyhez a ceglédi szakaszon a helyiek is csatlakozhattak, akik egy órával a mezőny célba érése előtt megtehették az 5 km-es szakaszt. A látványos esemény napján további program várják a város lakóit a rendezvény alatt a Kossuth téren a templom mögötti területen.
Kedden Szombathely belvárosában a prológgal vette kezdetét a legnagyobb magyar kerékpárverseny, a 38. Tour de Hongrie. A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) Europe Tour sorozatában szereplő, 2.2-es kategóriájú nemzetközi országúti kerékpárverseny első szakaszát, szerdán menet közben kellett törölni a viharos időjárási körülmények miatt A csütörtöki siófoki befutó is hozott izgalmakat, pénteken, a harmadik szakaszon Paksról indult a mezőny, Ceglédig 178 kilométert tettek meg a kerekesek.
Hatalmas harcot, nagy bukásokat és végül finn sikert hozott a pénteki viadal. A versenytáv a viadal előtt módosult, ugyanis a ceglédi körpályát megváltoztatták a szervezők, az 5.2 kilométeres távon kétszer mentek át végül a versenyzők. A mezőny 13.45-kor indult el Paksról. Kiskunlacházán volt egy kis meglepetés, ugyanis lent volt a sorompó a vonat érkezése miatt a vasúti átjárónál, de szerencsére a versenyzők megérkezése előtt elhárult a probléma. 
Az időkülönbség a ceglédi célvonalnál az élboly és a mezőny között egy perc volt, amely három kilométernél 45 másodpercre csökkent. Másfél kilométerrel a vége előtt egyre fokozódtak az izgalmak, de a finn bajnok, Matti Manninen (FIxIT) behúzta a végét. Sajnos nem mindenki érkezett be épségben a ceglédi befutónál, ugyanis 50 méterrel a vége előtt újabb bukás volt. Az egyik szenvedő fél, Peák Barnabás azonban ennek ellenére végül a 15. helyen ért be, amely a sérüléseit elnézve minimum megsüvegelendő.

Eredmények:
Paks-Cegléd 176 km, 3. szakasz
1. Matti Manninen – Team FixIT.no 03:46:58
2. Jelle Donders – Team Differdange-Losch 03:46:58
3. Scott Sunderland IsoWhey Sports SwissWellness 03:46:58

-forrás origo.hu, cegledipanorama.hu-

-fotó Kisfaludi István-

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..