Hegedűs László Triál kerékpáros pályafutása eddigi legjobb eredményét érte el, melyről örömmel nyilatkozott  a ceglédisport.hu-nak:

Hege

– A 2015-ös szezon MTB és Triál Európa Bajnokságát Olaszország rendezte meg Alpago-ban. Erre az évre a legtöbb változtatást a Triál szakág hozta, tehát minden versenyző egy új szabályrendszerben indult, aminek köszönhetően még nehezebbé és kiélezettebbé váltak a UCI versenyek.

Ezek közül néhány: A pályák teljesítésére már nem kettő és fél percünk van, hanem kettő. A fináléba már nem a legjobb 8 versenyző jut tovább, hanem a legjobb 6. A limitidő túllépéseket már nem 15 másodperc után pontozzák, hanem 10. Őszintén szólva a verseny előtt egy héttel még a 10. hellyel is kiegyeztem volna, hiszen a júniusi hónapunkat végig fellépésekkel töltöttük, majd egy kézműtét miatt körülbelül 2 hétig nem állhattam bringára. Az EB előtt 6 nappal kezdtem újra a triál gépemmel edzeni, ami elég volt arra, hogy kicsit visszarázódjak szakmailag.. Miután megérkeztünk a helyszínre két alkalommal edzettem, amik a magaslati levegő, magas hőmérséklet és páratartalom miatt nagyon kimerítőek voltak. A második edzésem utáni nap pedig következett a nagy megmérettetés. A pályák nagyon veszélyesek voltak, tele kockázatos szituációkkal. Ezek a szituk azok, amik tökéletes taktikázást és koncentrációt igényelnek. Mondhatni ezeken dől el egy triál verseny. Folyamatosan figyelni kell az ellenfelek pontszámát és ez alapján kell eldöntened, hogy bevállalsz egy adott ugrást, aminek maximális hibapont is lehet a vége, vagy pedig igyekszel a lehető legpontosabban használni a lábad, ami által egy hibaponttal túlesel a kockázatos akadályon – feltéve ha sikerül a lábazás!! Végezetül néhány buta hibától eltekintve sikerült az 5. helyen továbbjutnom a 6 fős fináléba, ami óriási meglepetésként ért. Innentől kezdődően már nem volt veszítenivalóm, a döntő futamra, mint ajándékra tekintettem. A selejtező utáni nap már kezdődött is a végső megmérettetés, ami a pályák átépítésével járt együtt. Ezekre a futamokra még nehezebb pályákat kreálnak a szervezők. A döntő első körében a negyedik helyen fordultam, majd egy nagyszerűen teljesített második kör után sikerült megtartanom ezt a pozíciót. Ez az eredmény számomra álomszerűnek számít és nagyon a várakozáson felül teljesítettem. Köszönöm a segítséget a szüleimnek és a tesómnak, akikkel szuper csapatot alkotunk, valamint a Bringasportnak a támogatást.

Ez volt eddig életem legjobb Európa Bajnoksága, legyőzve a Német bajnokot és a Spanyol bajnokot is, aki egyben a BIU szabályrendszer világbajnoka lett 2 héttel ezelőtt.

Hege 4

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..