Az idei második világkupán vett részt Hegedűs László, melyet Lengyelországban Walbryzchben rendeztek. A versenyről és az elért remek eredményről Hege személyesen számol be a cegledisport.hu olvasóinak.

Hege Trial Vilagkupa 2013

– Viszontagságos időjárási körülmények között rendezték a világkupát. Rengeteg eső esett,  12-13 fok és óriási sár volt. Hat pályán zajlott a verseny, melyen két kört kellett megtenni. A középdöntőben a 4. helyen zártam, ezzel kvalifikáltam magam a döntőbe, ahová csak a legjobb nyolc versenyző jutott be. A másnapi döntőn szerencsére nem esett az eső, de víz és sár volt , mert nem volt idő felszáradnia a pályáknak. A döntőben ketten holtversenyben végeztünk 23 ponttal, de engem soroltak az ötödiknek, mert a másik srác több pályát teljesített nulla hiba ponttal. Ezzel lecsúsztam a szuper döntőről, de ezt az 5. helyet is nagyon jó eredménynek tartom.  

Úgy tudom, nehezen tudsz eljutni a versenyekre, mert támogatókat keresel.

– Igen, nagy szükségem lenne komoly támogatókra. Jelenleg rendezvényeken tartunk bemutatókat és abból próbáljuk finanszírozni a versenyeket, illetve a családom mellettem van és segít nekem. Egy versenyzőnek az lenne a dolga, hogy eddzen, kimenjen a versenyekre és versenyezzen. Nekem sajnos rengeteg időt és energiát elvesz a felkészülésből, hogy futok a bevételek után és izgulok, hogy el tudok-e jutni egy világkupára…

Hegedűs Lászlót a világ legjobbjai között tartják számon a kerékpár sportban. Jelenleg a világranglista 7. helyén áll. 

-pézsé-

Hege Trial Vilagkupa.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..