Hege Kinaban elso

Hegedűs László jelenleg a legjobb tízben – hatodik – található a 125 nevet tartalmazó világranglistán. A 23 éves ceglédi fiatalember idén egyre nagyobb sikereket ér el a hazai és nemzetközi versenyeken, és legutóbb kínai állami televízió által szervezett és élőben közvetített show-jában szervezett meghívásos versenyen diadalmaskodott, melyet közel száz millióan követtek a képernyők előtt.  Hege hatalmas népszerűségre tett szert az ázsiai országban, ahol egyszerre húsz televíziónak és rádiónak kellet nyilatkoznia. A magyar klasszis ezzel a sikerrel a háta mögött vág neki a hétvégén folytatódó Világkupa-sorozatnak, és a francia versenyen a döntőig mindenképpen szeretne eljutni.

Hegedűs László idén egyre jobb formában van, hiszen az eddigi két Világkupa futamon a 13. és az 5. helyet szerezte meg, nyert már három versenyt – két hazait és egy német bajnokit –, míg a szlovákiai Európa Kupán, valamint a svájci Európa-bajnokságon is a hatodik lett. Hege egyre népszerűbb határainkon kívül, tehetségének és eredményeinek híre már Ázsiáig jutott, és a kínai állami televízió által szervezett, élőben közvetített, show-elemekkel fűszerezett versenyen fantasztikus teljesítménnyel győzni tudott a 23 éves ceglédi sportoló.

Hege Kinaban

– „Elképesztő, amit kinn tapasztaltam, ugyanis a verseny előtt, alatt és után is minden kívánságunkat lesték a szervezők. Amikor megláttam, hogy víz felett kell majd teljesítenünk a kijelölt pályákat, fantasztikus érzés kerített a hatalmába. A verseny előtti nap már éreztem, hogy akár nyerhetek is, ugyanis egyedül én nem estem bele a vízbe. A verseny napján viszont akkora szél támadt, hogy sátrakat borított fel, és már-már attól kellett tartanunk, hogy elhalasztják a futamot. Ám szerencsére erre nem került sor” – elevenítette fel Hege a történteket.

A szél ugyan erős volt, de a tízfős mezőny – Ázsia és az amerikai kontinens legjobbjai mellett Hegedűs László volt az egyetlen európai triálos – nekivágott az akadályoknak. A magyar világklasszis nyolcadikként kezdte meg a szereplését, és mire az utolsó akadályhoz ért, már biztos volt, hogy ő nyerte meg a versenyt.

Hege kupa Kina

– „Valamennyien a vízben voltak már, amikor én teljesítettem a gurulós szakaszt is, igaz, az utolsó akadály után én is a vízbe estem. A show kedvért megcsináltam az utolsó pályát is, ahol egy vékony kockára kellett ugranom 2 méter magasból, majd végiggurulnom lendületből egy nagyon vékony, hét méter hosszú lécen. Hibátlanul teljesítettem ezt is, és hatalmas üdvrivalgás közepette vehettem át a győztesnek járó koszorút. Életem eddigi legnagyobb sikerét értem el ebben a nagyon erős mezőnyben, és feledhetetlen volt, amikor húsz televízió és rádió élőben közvetítette a verseny utáni nyilatkozatomat. A népszerűségem igencsak megnőtt Kínában, saját facebook oldalt nyitottak nekem, illetve már most meghívtak a következő, hasonló versenyre” – fogalmazott a 23 éves ceglédi sportoló.

Hege azonban egy pillanatra sem pihenhet, hiszen a hétvégén folytatódik a Világkupa-sorozat, mégpedig a franciaországi Pra Loup-ban. Mondani sem kell, a magyar világklasszis itt sem szeretne szégyent vallani.

– „Mindenképpen döntős akarok lenni, hiszen a világranglistán elfoglalt 6. helyemet meg szeretném tartani. A kínai sikerem hatalmas lelki pluszt adott számomra, bizonyítani szeretném mindenkinek, hogy az ázsiai győzelmem nem a véletlen műve volt” – jelentette ki Hegedűs László.

 Az idei nemzetközi versenynaptár :

3. Világkupa: Franciaország, Pra Loup – 2013. 07. 26-28.

4. Világkupa: Franciaország, Meribel – 2013. 08. 16-18.

Világbajnokság:    Dél Afrika, Pietermaritzburg – 2013. 08.26. – 09.01.

5. Világkupa: Belgium, Antwerpen – 2013. 09. 27-29.

-forrás bikemag.hu-

 

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..