', 'auto'); ga('set', 'forceSSL', true); ga('send', 'pageview');
  • 1011124569

Látogatók

Web Counter

időjárás

Hőtérkép

Ungvári olimpiai ötödik hellyel tér haza

Ungvári Miklós bronzéremért küzdhetett Rióban, majd végül az ötödik helyen végzett. Nem sikerült érmet szerezni, de így is büszkék lehetünk Mikire! A Nemzeti Sport tudósítása:

A londoni olimpián 66 kg-ban ezüstérmes magyar dzsúdós a portugál Nuno Saraival legyőzése után lényegesen nehezebb ellenféllel találkozott, az Európa-bajnok, kétszeres vb-ezüstérmes holland Dex Elmonttal. Az első percek fogáskereséssel teltek, majd a holland egy dobására jukót ítélt a bíró, ezt azonban a zsűri visszavonta.

Ungvári tűnt kezdeményezőbbnek, aminek nyomán 1:23 percnél megintették Elmontot. Ezután Bíró Tamást, Ungvári edzőjét a bíró elküldte a tatamitól, egy perccel később pedig a 35 éves Ungvárit is figyelmeztették, s úgy tűnt, az öt perc letelte után aranyponttal ér majd véget a találkozó. A ceglédi cselgáncsozó azonban hét másodperccel a vége előtt elkapta Elmont karját, és ippont érően eldobta.

Ungvári a nyolc között az idén Európa-bajnok azeri Rustam Orujovval találkozott, akit egyszer megvert, kétszer viszont kikapott tőle. A magyar versenyzőt hamar megintették, majd azeri ellenfele egy vazaarit bemutatva 10:0-ra ellépett, és hiába küzdött Ungvári, nem tudott fordítani.

Ungvári az amerikai Nicholas Delpopolóval találkozott a vigaszágon. Ungvári roppant elszántnak tűnt, aktívabbnak is látszott, de ez pontokban nem mutatkozott meg. Földharcra késztette amerikai ellenfelét, ezért utána megintették Delpopolót. Ezután is aktívabb maradt a magyar dzsúdós, és bár az utolsó pillanatban még próbálkozott az amerikai, de Ungvári ezt már kivédekezte, és a bronzért mérkőzhetett!

Ungvári hergelte magát, nagyon határozottan lépett tatamira a belga ellen.

Azonnal kezdeményezően lépett fel, de kiestek a küzdőtérről. Állásból folytatták. Ezután állóharc alakult ki, Ungvárit elkapta a belga, de Miki megkontrázta, így nem lett pont az akcióból. Egy gyors akció végén elkapta a belga Ungvárit, és karfeszítés után megnyerte a meccset. Ez a meccs elment, akárcsak a bronzérem, amely a jobban koncentráló Van Ticheltnek jutott. Az ötödik, a pontszerző hely viszont megvan.

„Nehezen találom a szavakat. Megmondom őszintén, meglepett a belga. Nem gondoltam volna, hogy pont a földharcban kapok ki, ami ugye az erősségem. Megint közel álltunk egy éremhez, az edzőmmel az elmúlt hetekben elég sokat súrlódtunk, de köszönöm neki, a családomnak és ceglédieknek, hogy végig velem voltak és támogattak” – mondta Ungvári Miklós.

-pézsé-

-fotó Szabó Miklós-

Ungvari a bronzert

 

Hozzászólás