Aki szereti a motorokat, annak nem szabad kihagyni, de aki csak kicsit érdeklődik a technikai sportok iránt annak is érdemes kilátogatni a Hungaroringre a hétvégi gyorsasági motor futamokra, ahol még ceglédi versenyzőnek is szoríthatunk. Május 18-19 Nyílt Nemzetközi  Gyorsasági Motoros Bajnokság a Hugaroringen. A versenyek belépődíj nélkül látogathatók ! Az egyetlen ceglédi indulót Bezzegh Istvánt kérdeztük a részletekről. 

TYu

– Minden érdeklődő előtt nyitva lesz a Hungaroring, az összes verseny ingyenesen lesz látogatható ! Úgy gondolom, hogy még a boxokba is be lehet majd jutni. Az egész Magyar mezőny ott lesz a Talmácsitól kezdve, mert mindenkinek kell a  verseny kilométer és mert a hazai verseny mindig jó reklám felület a szponzoroknak. 

Öt kategóriára írták ki a bajnokságot. 125 sport, stock 600, super sport 600, stock 1000 és superbike, ebben indulok én is BMW motorral . Mindegyik kategóriában 40-50 induló lesz. A Magyarok mellett Cseh, Szlovák és Román motorosok küzdenek majd. 9 órától edzések, majd a  kvalifikáció zajlik és délután kerülnek megrendezésre a versenyek. Mindkét nap egy-egy különálló verseny zajlik majd minden kategóriában. 

Izgalmas és jó versenyek várhatóak, érdemes lesz tehát kilátogatni a Hungaroringre. Az elmúlt  futamod nem sikerült túl jól. Elmeséled mi történt Szlovákiában ?

Slovak Ring 2013 motor eses utan

– Az első  nemzetközi  futamokat a Szlovákia Ringen rendezték. Az időre nem lehetett panaszunk.  Az első futam közepesre sikerült, a 42-es mezőnyben a 9. rajtkockát szereztem meg. A futamra egy bátor húzás mellett döntöttem, mert lehűlt a levegő és úgy gondoltam másik gumi keveréket választok. Nem vált be a stratégia, mert nem hűlt vissza eléggé az aszfalt, így a  hátsó guminak nem volt elég tapadása és nem lehetett rendesen  kigyorsítani a kanyarokból. Végül a Magyarok között a negyedik, a nemzetközi mezőnyben pedig a hetedik lettem. A vasárnapi futam előtt nagyot bakiztunk. Jól sikerült az időmérő, a nyolcadik pozíciót szereztem meg, de a verseny előtt későn került a motorra az első kerék és keveset volt rajta a gumi melegítő. A felvezető körben próbáltam melegíteni, de úgy rajtoltam, hogy nem volt meg a megfelelő hőfoka. Az első balos kanyarnál 180-as tempónál sikerült is eldobnom a motort. Sokat pörgött a motor is és én is, azt hittem sosem állok meg. Nem vesztettem el az eszméletemet, de azért el kellett gondolkodnom, hogy fel tudok állni, vagy nem. Bevittek a dunaszerdahelyi kórházba, nem voltam túl jól, belső zúzódásokat és részleges izomszalag szakadást szenvedtem.

Most már jól vagyok, a motoromat is sikerült helyre hozni és várjuk a hungaroringi futamokat…

-pézsé-

egy kereken

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..