5-én szombaton a szokásosnál is több motor versenyző volt a ceglédi Ducati szalonban, akik között szerényen meghúzódott Nico Terol gyorsaságimotor világbajnok is. Hogy miért gyűltek össze a versenyzők és a Scmidt Racing vezetői, arról Bezzeg István “Tyű” sokszoros Magyar Bajnok és Alpok-Adria dobogós versenyző, a szalon vezetője(kis képünkön baloldalt) adott információt a cegledisport.hu olvasóinak.

Nico Terol a Ducati szalonban

– Nicolás Terol a Schmidt Racinghez igazol, itt Cegléden írják alá a megállapodásukat. A szalonunkban elkezdtük forgalmazni az MV Agusta motorokat, mellyel a Schmidt Racing csapat is versenyezni fog a következő szezonban a világbajnokságon és én is az ő színeikben fogok indulni az Alpok-Adria sorozatban. E kettő kapcsán került Ceglédre az aláírás ceremónia. 

Nicolás Terol(képünkön középen):

– Nagyon örülök, hogy a Schmidt Racing csapathoz csatlakoztam. Motivált vagyok és bízom benne, hogy az új csapatommal újra Világbajnok leszek!

Balogh Róbert csapatmenedzser (képünkön fekete ingben):

– Nagy örömömre szolgál, hogy az idei sikeres szezon után magasabb szintre léphetünk egy olyan kvalitású világbajnok motoros által, mint Nico. A márkaváltás mellett az Ő személye lesz az, amitől a legnagyobb előrelépést várom a 2016-os évben. Mindemellett Nico érkezésére való tekintettel az MV Agusta teljes technikai támogatását élvezzük majd, így minden gyári fejlesztést elsők között kapunk meg! Nem titkolt célom, hogy világbajnoki futamot nyerjünk még az idén! Úgy érzem, egy ilyen világklasszis leigazolása egyértelműen mutatja csapatunk erejét, és azt, hogy az irány, amerre haladunk, jó. Rövidesen azt is bejelentjük, kik lesznek Terol csapattársai, illetve azt, hogy versenyzőink közül ki melyik bajnokságban áll majd rajthoz.

 

Nicolás Terol névjegye:

Születési hely és idő: Alcoy (Spanyolország), 1988. szeptember 27.

Rajtszám: 88

Motor: MV Agusta

Eddigi eredményei:

Gyorsaságimotoros-világbajnokság

125 ccm – 2004 és 2011 között 112 futamon 13 győzelem, 34 dobogó, 8 rajtelsőség és 7 leggyorsabb kör, valamint 2011-ben világbajnoki címet szerzett.

Moto2 – 2012 és 2014 között 50 futamon 3 győzelem, 5 dobogó, 1 rajtelsőség és 1 leggyorsabb kör, valamint 2013-ban összetettben a 7. helyen zárt.

Superbike-világbajnokság

Superbike – 2015-ben 12 futamon 54 pontot szerzett.

Supersport – 2015-ben 3 futamon 23 pontot szerzett

-pézsé-

Nico Terol Cegleden

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..