Dühöngő bajnokság logo

28-án szombaton kezdetét veszi a Ceglédi Dühöngő Bajnokság. Akinek a dühöngőről elsőre a lakótelepi elkerített sport pályák jutnak eszébe, jól teszi, ugyanis a több fordulós foci kupát a Köztársaság úti óvoda melletti és a volt katonai lakótelepen található pályákon rendezik. Ezt a remek és pozitív sport rendezvényt egy furcsa negatív esemény ihlette. De hogy hogyan jutott el az első gondolattól a megvalósulásig a sport esemény, arról Smahajcsik Péter ötletgazdát kérdeztük:

– Egy focizó társaság kereste fel Kőhalmi Dezsőt, aki írt is egy cikket  karácsony környékén az esetről. A történet lényege, hogy a Köztársaság utcai óvoda melletti focipályát rendszeresen, rendeltetésszerűen használó srácokat egy, a pályával szemben lakó idősebb hölgy zaklatta, feljelentette a rendőrségen, megrugdosta őket, vagy elvette a labdájukat és kiszurkálta. Erre fel javasoltam  Dezsőnek és a cikkben szereplő srácoknak, hogy december 27-én menjünk arra a pályára focizni egyet. Sajnos a hölggyel nem tudtunk találkozni, viszont egy nagyon jó délutánt töltöttünk el kb: 30-an. Az eseményen ott volt Rimóczi Gábor képviselő, akivel a dolgon tovább ötletelve merült fel a tavaszi bajnokság ötlete. A megvalósításba Gábor bevonta Hegedűs Ágota képviselő asszonyt is, mint a területén hasonló pályával rendelkező képviselőt. Ők ajánlották fel a díjakat és kérték fel a város sport koordinátorát, Jezerniczky Attilát  a pályák rendbehozatalára, illetve, hogy a város biztosítsa a sport felszereléseket (kapu háló, labda, stb.) Ezek után Attila és a PEMESZ átvette a rendezés jogát, felkérte Kőházi Ádámot egy facebook oldal létrehozására és bevonta a MOB-ot, amely szervezeten keresztül a rendezvényre talán pénzforrást is le tud hívni a PEMESZ. Remekül együttműködik a szervezés és a rendezés. További ötletekkel próbáljuk színesebbé tenni a programot és további segítőket bevonni. Van már felajánlásunk pizzára, zsíros deszkára és forralt borra. 

Aki további támogatásokat tud nyújtani, jelentkezzen a Ceglédi Dühöngő Bajnokság facebook oldalán!!

-pézsé-

Az első forduló mérkőzés időpontjai:

02.28. kat lakotelep 02.28. ovoda mellett

 

 

 

1 hozzászólás

  1. 🙂 Tehát az idős hölgy zaklatta a focistákat és nem a focisták zaklatták őt, akik „Dühöngő” bajnokságot rendeznek az lakhelyén.
    😀
    Árad a rosszindulat!!! Talán nem mások lakhelyén kellene dühöngeni.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..