UTASI TIBOR LABDARÚGÓ EMLÉKTORNA

VERSENYKIÍRÁS

Az emléktorna célja: emlékezni az egykori rendőr kollégára és sporttársra, aki 2013. április 30.-án váratlan hirtelenséggel elhunyt. Emlékezzünk és hajtsunk fejet azon barátságot formáló szellemisége előtt, amely mindenki számára példaként szolgálhat. Mondjunk köszönetet családjának, hogy erősek tudunk maradni az idő múlásával. 

Az emléktorna fővédnöke: Török Csaba r. alezredes a Ceglédi Rendőrkapitányság vezetője 

Az emléktorna ideje, helye: 2014. május 04. (vasárnap) 09:00 órától, Cegléd Malomtó széli sporttelep, műfüves pálya

Nevezési díj: 7.000 ft, amelyből a torna végén a résztvevők számára ételt és ital biztosítunk

Nevezési határidő: 2014. április 25. (péntek).

Információ: Szabó Attila 70-4514-366, vagy ifj. Utasi Tibor 70-775-1369

 

Az emléktorna résztvevői

Szenior korosztály: a 40. életévüket betöltött személyek nevezhetők ebben a kategóriában. Szabad korosztály: életkortól függetlenül nevezhetők a játékosok. Kivétel, ha Megye II. osztálynál magasabb bajnokságban szerepel a játékos.

Az emléktorna lebonyolítása

A nevezett csapatok számától függően mindkét korosztályban csoportokba sorsolunk, ahol körmérkőzéses rendszerben, 2×15 perces játékidővel játszanak a csapatok. A csoportkörből két csapat jut tovább, ahol egyenes kieséses rendszerben játszanak tovább a döntőbe jutásig.

A csoporton belüli helyezések eldöntése pontegyenlőség esetén. Egymás elleni eredmény, gólkülönbség, több rúgott gól, sorsolás dönt.

Az emléktorna díjazása

Mindkét korcsoportban az I.-III. helyezett csapatok serleg, tárgyjutalom és oklevél. Különdíjak: mindkét korcsoportban gólkirály, legjobb játékos, legjobb kapus trófea díjazás.

A sportbarátságot kérem mindenki tartsa szem előtt!                     Ajánlom figyelmetekbe Cuberten báró jelmondatát: „nem az eredmény, a részvétel a fontos”.

JÁTÉKSZABÁLYOK

Játékosok száma: nevezni maximum 12 játékost lehet, akik közül a pályán 5+1 lehet fent.

Cserék: ún. repülőcsere, korlátlan mennyiségben. Kapust akkor szabad cserélni, ha a labda játékon kívül van. Szabálytalan csere esetén ellenfél javára közvetett szabadrúgás.

Felszerelés: csapaton belül azonos, ellenféltől eltérő színű mez. Sportcipő (műfüves).Stoplis cipő használata nem engedélyezett (gumi stoplis sem)!!

Labda: 5-ös méretű, bőrlabda.

Játékidő: a mérkőzés két 15 perces játékidejű félidőből áll.

A labda játékba hozatala: a labdát az oldalvonalról csak partrúgással lehet játékba hozni, közvetlenül gól nem érhető el belőle, a kapus nem foghatja meg. Az alapvonalon kiment labdát a kapus csak kézzel hozhatja játékba, közvetlenül gól nem érhető el belőle.A játékban lévő labdával kidobás után gólt érhet el a kapus. Kezdőrúgásból, szögletrúgásból közvetlenül gól érhető el. Hazaadás nincs.

A játékon kívülre került labdától (bedobás, kirúgás, szögletrúgás, szabadrúgás) az ellenfél játékosának 5 méter távolságra kell állnia.

Szabálytalanságok büntetése: közvetlen szabadrúgás ítélése esetén 2 és 5 perces vagy végleges kiállítást, közvetett szabadrúgás ítélése esetén 2 perces kiállítást alkalmazhat a játékvezető a szabálytalanság súlyától függően.

Becsúszó szerelés nincs – kivéve a „szabadlabdára” történő becsúszás – ilyen esetben az ellenfél javára közvetett szabadrúgást kell ítélni.

Az itt nem szabályozott kérdésekben a játékvezetők a kispályás labdarúgás általános játékszabályait alkalmazzák.

A tornán mindenki saját felelősségére vesz részt.A tornán elszenvedett sérülésekért a szervezők felelősséget nem vállalnak. Az öltözőben hagyott értéktárgyakért a szervezők felelősséget nem vállalnak.

-Szabó Attila – az emléktorna szervezője-

Emlek Torna plakat

 

 

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .