', 'auto'); ga('set', 'forceSSL', true); ga('send', 'pageview');
  • 1011124569

Látogatók

Web Counter

időjárás

Hőtérkép

Ezüstös Szent István Kupa

A Városi ünnepi programok keretében, immár nyolcadik alkalommal került megrendezésre a hagyományos Szent István utánpótlás ifjúsági kézilabda torna augusztus 18-19.-én. A testvérvárosunk Székelyudvarhelyi KC csapata mellett a Dabas KC és a B-Braun Gyöngyös  fogadta el a Ceglédi KK SE meghívását. 
A pénteki napon az első mérkőzést a CKK SE vívta a Dabas KC-val. Az első félidőben a csapatok felváltva lőtték a gólokat, egyik fél sem tudott meglépni a másik elől. A csarnok hőmérsékletnek is betudhatóan nem egy gólzáporos félidőt láthattunk, de annál inkább rengeteg szép megmozdulást mind a hazai, mind a vendég gárdától.
A felek egy gólos dabasi vezetéssel fordulhattak bele a második félidőbe. Sajnos a második játékrész végére 10 gólos vereséget szenvedtünk, ami teljesen reális az jó erőkből álló vendégcsapattal szemben.
Ezen a napon még egy mérkőzés volt hátra, amit a Székelyudvarhelyi KC vívott a B-Braun Gyöngyös csapata ellen. Az előző mérkőzéssel ellentétben egy gólzáporos mérkőzést láthatott a ceglédi közönség. A gyöngyösi fiatalok magabiztosan hozták a mérkőzést 23-13- as félidő után 46-29 es végeredménnyel zárták le a pénteki napot.
Másnap 09:30-as kezdéssel a dabasi gárda mérkőzött meg a Székelyudvarhellyel.
Talán a reggeli kezdésnek betudhatóan  az Udvarhelyiek nem tudták felvenni a mérkőzés ritmusát, amit egyértelműen a Dabas diktált. Már az első félidőben látszott a két csapat közötti különbség és ez a mérkőzés végére csak tovább fokozódott.
Egy kevéske szünet után a hazai csapat került megmérettetésre a B-Braun Gyöngyös ellen. Fiataljaink hamar felvették a mérkőzés ritmusát és már az elején át is vették ennek irányítását. Nagyon jó küzdelemnek ígérkezett ez a mérkőzés hiszen két, nagyjából egyforma erőt képviselő csapat vívta meg saját maga harcát. A félidőben 17 gólt lőve és csupán 10 gólt kapva mehettünk az öltözőbe, felvenni Jakab László mester utasításait. A második félidőben is tudtuk tartani az iramot amire a gyöngyösi fiatalok nem tudtak reagálni. Sok jó egyéni teljesítmény mellett,ki kell emelni a csapatból Csapi Bencét aki 13 góllal járult hozzá a Ceglédiek győzelméhez.
A csapatokra egy kis pihenő és finom ebéd után újabb megmérettetések vártak.3. mérkőzést a B-Braun Gyöngyös kezdte a dabasi fiatalok ellen.
A dabasiaknak nagyon fontos volt ez a mérkőzés hiszen a tornagyőzelem volt a tét,amit a mérkőzés után magukénak is tudhattak. A Gyöngyöst magabiztosan legyőzve elvitték a kupát Ceglédről , teljesen megérdemelten, hiszen veretlenül vitték végig ezt a két nehéz napot.
Az utolsó mérkőzésen a ceglédi fiatalok harcoltak a torna ezüst éremének megszerzéséért. Ellenfelük a székelyudvarhelyi csapat volt,akik,fiatalabb korosztállyal érkeztek,és ezért eredményeik nem tükrözik a kiváló utánpótlás műhellyel rendelkező klubot.Kiemelkedő játékot mutatott Krupincza Máté aki 11 góljával járult hozzá a sikerhez,és ezzel a második hely megszerzéséhez.

Pénteki eredmények:

DABAS KC VSE – CEGLÉDI KKSE 27-17 (10-9)

B-BRAUN GYÖNGYÖS-SZÉKELYUDVERHELYI KC 46-29 (23-13) 

Szombati eredmények:

DABAS KC – SZÉKELYUDVERHELYI KC 56-18 (32-5)
CEGLÉDI KKSE – B-BRAUN GYÖNGYÖS 34-24 (17-10) 
B-BRAUN GYÖNGYÖS – DABAS KC 33-44 (13-24)
CEGLÉDI KKSE – SZÉKELYUDVERHELYI KC 32-22 (16-11)

A torna végeredménye:

1.DABAS KC VSE
2.CEGLÉDI KKSE
3. B-BRAUN GYÖNGYÖS
4.SZÉKELYUDVARHELYI KC

A torna zárása képpen kiosztásra kerültek a különdíjak is, melyeket Hegedűs Ágota alpolgármester asszony adott át.
A torna gólkirálya 23 góllal a ceglédi Csapi Bence lett.
A torna legjobb kapusa szintén a ceglédi csapatból Alexa Tamás lett.
A legjobb ceglédi játékosnak járó címet Krupincza Máté vihette haza.
A torna legtechnikásabb játékosa a Dabas csapatából Ács Tamás lett.

-Ceglédi KK SE-

 

Hozzászólás