Cegléden került megrendezésre az Euro-Chess 2017 elnevezésű nemzetközi integrációs sakkverseny. A számos európai országból érkező versenyzők négy csoportban mérkőztek meg egymással. A ceglédi Füle Simon a verseny legfiatalabbjaként ült táblához. A kilenc fordulóból álló sorozatban nyolc győzelemmel és egy döntetlennel Simi csoportjának abszolút győzteseként Cegléd város különdíját is átvehette.

Nem sok pihenés jutott Siminek, hiszen a díjátadó ünnepség után utazott is tovább Hajdúböszörménybe, ahol a Magyar Korcsoportos Rapid Egyéni – és Csapatbajnokság zajlott. Simon mindkét versenyszámban érdekelt volt. Egyéniben veretlenül (9 partiból 6 győzelem, 3 döntetlen) vehette át a bajnoknak járó kupát és aranyérmet. A csapatversenyre láthatóan elfáradt, de így is az előkelő harmadik helyezést érte el az Aquarena Kőbánya SC csapatával.

A hét statisztikája: 7 nap, 21 mérkőzés, 14 győzelem, 5 döntetlen, 2 vereség, 2 kupa, 1 aranyérem, 1 bronzérem. A jól megérdemelt pihenés még várat magára, hiszen hétvégén a Budapest Bajnokság utolsó fordulójában az Aquarena KSC felnőtt csapatával a bajnoki cím a tét, valamint az NBII B csoport bajnokaként osztályozó versenyre utazik az egyesülettel, ahol a felsőbb osztályba kerülésért ülnek táblához a versenyzők.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..