', 'auto'); ga('set', 'forceSSL', true); ga('send', 'pageview');
  • 1011124569

Látogatók

Web Counter

időjárás

Hőtérkép

Lőrincz Viktor legyőzte az olimpiai bajnokot is

A lengyelországi Pytlasinski-emlékverseny kötöttfogású 85 kilogrammos döntőben a ceglédi Lőrincz Viktor továbbra is hihetetlen stabilan birkózott, a riói olimpia győztese, az orosz Davit Csakvetadze sem tudott mit kezdeni vele. Viktor gyakorlatilag hat percen keresztül uralta a mérkőzést, jóval aktívabb birkózást mutatott be, mint orosz riválisa, így intéseket követően végül 2-1 arányban győzött Varsóban.

Lőrincz útja a varsói aranyig: 

– Selejtező: Eb-ezüstérmes grúz Kobliasvili
– Nyolcaddöntő: Olimpiai és világbajnoki-bronzérmes fehérorosz Hamzatov
– Negyeddöntő: Olimpiai és Eb-bronzérmes német Kudla
– Elődöntő: Junior Eb-bronzérmes horvát Huklek
– Döntő: Olimpiai bajnok és Európa-játékok győztes orosz Csakvetadze

Deák Horváth Péter interjúja:

Viktor már jólesően emésztgette a szállodában a nagy sikert, amikor tegnap este tudtunk egy kicsit beszélgetni a varsói menetelésről.

Ez aztán szenzáció a javából, szeretettel gratulálunk Neked. Milyen volt a vasárnap?

-Ó, nagyon jó – mondta vidám felszabadultsággal a hangjában Lőrincz Viktor. – Nagyon szeretek erre  a versenyre járni, mert rengeteg kiváló birkózó szokott részt venni a viadalon, és persze szinte mindig jól sikerül számomra ez a vébé előtti szintfelmérő. Hihetetlenül értékes számomra, hogy a riói dobogósok közül hármat is sikerült legyőznöm. Az olimpiai bajnok mellett a két bronzérmest szintén megvertem. Mindez azt mutatja, hogy helyes úton haladunk, sikerült a felkészülés, azt éreztem egész nap, hogy  jó erőben vagyok. Rá tudtam erőltetni a birkózásomat az ellenfeleimre, láttam az olimpai bajnok Csakvetadzén is a döntőben, hogy már az első menetben kezd elfáradni, aztán nem volt kérdés, csak én nyerhettem.

Csakvetadze előtt  – a grúz Kobliasvili és a horvát Huklek mellett – meg kellett verned a fehérorosz Hamzatovot és a német Kudlát is. 

-Hamzatov sajátosan viselkedett, kétszer lefejelt, megintették, meg is ütött, de továbbra is én diktáltam az iramot, aztán nem tudott ellenállni a „csábításnak”, odacsapott még egyet, és csak azt akarta, hogy megsérüljek. Végül a bírók leléptették. No aztán jött az én „kedves” ellenfelem, Kudla, akivel már Rió előtt sem voltam jóban, azután meg pláne nem… Varsóban végig uraltam a meccsünket, egy mögé csapásból sikerült levinnem, amiből kimenekült, megintették, a végén 3-0-ra hoztam a meccset.

Öt mérkőzést birkóztál, alig csináltak rajtad pontot. Azért ez jó jel, igaz?

-Igen, így van, de az augusztusi, párizsi vébéig még magasabb szintre szeretném emelni a birkózásomat, és most ehhez kaptam egy jókora önbizalom-löketet.

-Magyar Birkózó Szövetség-

Hozzászólás