', 'auto'); ga('set', 'forceSSL', true); ga('send', 'pageview');
  • 1011124569

Látogatók

Web Counter

időjárás

Hőtérkép

Lőrincz Viktor Európa-bajnok, Tamás bronzérmes

Újvidék adott otthont a birkózó Európa -bajnokságnak, ahol kötöttfogásban vasárnap Lőrincz Viktor Európa-bajnoki címet szerzett, míg testvére Lőrincz Tamás bronzérmes lett. A Nemzeti Sport tudósítása:

Az utolsó napon a kötöttfogásúak 85 kilogrammos súlycsoportjában szereplő Lőrincz Viktor aranyérmes lett, feltéve ezzel a koronát a magyarok egész heti, egészen pazar teljesítményére az újvidéki kontinensviadalon. Lőrincz Viktor nem szép, de annál munkásabb, küzdős, gyötrős birkózással teljesen megérdemelten szerezte meg pályafutása első Eb-aranyát, a döntőben pokoli meccsen győzte le 2:1-ről fordítva 3:2-re a török Metehan Basart.

„Boldog vagyok, mert úgy jöttem ide, hogy mindenképpen meg akartam nyerni az Eb-t, azok után, ami az olimpián történt – mindenki tudja, miről beszélek… Nagyon nehéz volt feldolgoznom mindezt, de lerendeztem magamban, rendet raktam a fejemben, és felálltam a padlóról: gőzerővel dolgoztam, a felkészülésem remekül sikerült, szerencsére a verseny is – mondta Lőrincz Viktor. – A döntőben is sikerült elfárasztanom az ellenfelemet, a végén már egyértelműen én kontrolláltam a meccset. Előzetesen biztos voltam benne, hogy a bátyám, Tomi is megnyeri az Eb-t, mert hiába ugrott fél év alatt két súlycsoporttal feljebb, fél év alatt is nagyon megerősödött – az elődöntőben elkövetett egy taktikai hibát, és kikapott, ekkor picit elkeseredtem, de nagy lendületet adott, amikor láttam, hogy a bronzmeccsét milyen szépen megnyerte.”

Olimpiai ezüstérmesünk, Lőrincz Tamás szintén remek eredménnyel zárt, hiszen a riói olimpiai után nem is egy, de két kategóriát lépett feljebb egyszerre, de egyszerűen látszik, van akkora klasszis, hogy a jóval erősebb 75 kg-osok között is simán a világ élvonalába tartozik – ezt most egy Eb-bronzéremmel jelezte; bronzmeccsét például szemet gyönyörködtető akciókkal, végül tussal rendezte le három perc alatt a moldovai Mihail Bradu ellen.

„Nagyon hosszú és kemény nap volt ez. Így, hogy súlycsoportot váltottam, teljesen át kellett alakítanom a felkészülésemet, hiszen a 66 kilósok között én voltam az egyik legerősebb – hát, itt 75-ben egyelőre nem így van… – mondta Lőrincz Tamás. – Kettős érzéseim vannak: alapvetően örülök, hiszen az új kategóriában első versenyemen dobogóra tudtam állni, de úgy érzem, maradt még bennem tartalék; mindenesetre az elődöntőben a bolgár ellenfelem nagyon ügyes volt, nem tudtam legyőzni. Napról napra erősödöm, a cél, hogy rendesen beleerősödjek a 75 kilóba is!”

-pézsé-

 

Hozzászólás