Keszthelyi Luca kétszer javította meg egymás után magasugrásban a korosztályos magyar csúcsot Lengyelországban !

Június 27-én kedden a Magyar atléta diákválogatott a lengyelországi Lowiczban mérte össze tudását a környező országok diákválogatottjaival. Az immár 12. alkalommal megrendezett atlétikai versenyen /XII International Children’s Athletics Games(International Meeting of Track and Field)

6 ország válogatottja vett részt . A házigazda Lengyelek mellett a Lettek, Litvánok, Észtek, Szlovákok és a Magyarok versenyeztek az aranyérmekért ill. a csapatversenyben a torna kupájáért. A Ceglédi VSE atlétikai szakosztályából két versenyzőt válogattak be az atléta válogatottba – mint ahogy azt már korábban megírtuk Keszthelyi Lucát/2004/ és Tóth Gergőt/2005/ – mindkettőjüket magasugrás versenyszámban, akik tudásukhoz mérten kiválóan helyt álltak.

A magasugró versenyt a lányok kezdték 18-an és közel 3 órán keresztül ugrottak mire a versenyük befejeződött. Luca 146-cm magasságnál állt be a versenybe  ahol erőtől duzzadó, nagyon magabiztos ugrásokkal már előre jelezte a vetélytársainak hogy ő az aranyért jött. A magasság emelésekkel párhuzamosan a versenyzők is sorban estek ki, amíg elérkeztek a 158 cm-es magassághoz ahol Luca már csak a Lengyel és a Szlovák lánnyal versenyzett. Luca elsőre magasan átvitte a 158 cm-t, míg vetélytársai már nem bírtak ezzel a magassággal kiestek, így Luca maga maradt a versenyben. A következő magasság a 161 cm volt amit Luca magabiztosan vitt elsőre.  Ezután a léc az előre eltervezett 165 cm magasságra került , ami új korosztályos magyar csúcsot jelent amennyiben átugorja.  Luca nem sokat teketóriázott, nekiment és átugrotta. Az edzők ezután még emeltettek a magasságon 2 cm-t , így a magasság 167 cm-lett – bízva abban, hogy a jó formában lévő , erőtől duzzadó Lucának ezt is sikerül átugornia. Luca első ugrása nem sikerül, de második ugrásra gyönyörű emelkedéssel átugrotta a 167 cm-t . Luca ezzel a gyönyörű teljesítménnyel nem csak hogy megnyerte a versenyt, de egymás után kétszer javította meg a régi korosztályos magyar magasugró csúcsot – amit múlt Péntek óta szintén ő tartott 163 cm-rel.

A lányok után a fiúk jöttek versenyezni, ahol szintén 18 versenyző versenyzett az aranyéremért. A másik Ceglédi versenyzőnk Tóth Gergő  125 cm-nél állt be a versenybe és nagyon ügyes ugrásokkal sikerült egészen sokáig versenyben maradnia. Gergő ragyogóan átvitte a 144 cm-es magasságot, ami az egyéni csúcsától csak 1 cm-rel marad el. A lécet ezután 147 cm-re tették fel, amely megugrására Gergő több kiváló kísérletet tett, de sajnos ezt már nem tudta átugrani.  Így Gergő csak az 5. lett, de et is nagyon szép teljesítmény tőle.

Luca 165 cm-es ugrása:

https://youtu.be/wZMZvF80CJA

Luca 167 cm-es ugrása:

https://youtu.be/8w871lsldEM

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..