Keszthelyi Luca magyar bajnok lett helyből ötösugrásban.

A hétvégén rendezték meg Budapesten az országos serdülő és újonc atlétikai versenyt az Ikarus pályán. A Ceglédi VSE atlétika csapatát 3 versenyző képviselte Keszthelyi Luca, Tóth Nikolett és Gál Fanni. Luca magasugrásban és ötösugrásban , Niki 1500m akadályfutásban, míg Fanni 300 és 600 m-es futásban indult. Az OB első versenyszáma az újonc magasugrás volt így Luca egyből versenybe került, míg a többiek csak később délután versenyeztek. A magasugró versenyen 18-an indultak, így Lucának elég sokat kellett várnia mire eléri a magasság a 148 cm-t ahol beszállt a versenybe. Ezután a magasság után már csak ketten maradtak versenyben, Luca és egy FTC-s lány Vörös Franciska, akivel már két hete a diákolimpián is versenyzett az aranyért. 161 cm-ig Luca elsőre átugrotta a magasságokat míg vetélytársa többször hibázott, így nagy esély volt a végső győzelemre. A 161 cm-nél viszont Luca mind háromszor elrontotta az ugrását, míg a vetélytársa a harmadik kísérletre átugrotta, így övé lett a magyar bajnoki cím. Most nem sikerült magasugrásban az arany, de Luca kárpótolta magát hármasugrásban.

A helyből ötösugrás versenyszámban 26 versenyző indult és az első 3 ugrás után az első 8 legjobb jutott a döntőbe, ahol szintén 3 ugrási kísérletet tehettek a versenyzők. Luca a legjobb eredménnyel  12,82 m-rel jutott a döntőbe, ahol a  4. ugrásra a fehérvári vetélytársa  13,08 m-t ugorva átvette a vezetést.   Fel volt adva a lecke Lucának hogy leugorja a legjobbat, de megcsinálta .   Luca 4. ugrásra  12,98 m-t,  5. ugrásra  13,11 m-t  és 6. ugrásra  13,15 m-t ugorva  kiváló versenyzéssel megnyerte a versenyt és az OB aranyat, így kárpótolta magát a magasugrásban elvesztett aranyért. Luca ezen a versenyen ötször javította meg az egyéni csúcsát helyből ötösugrásban  amit  12,70 m-rel tartott eddig.

Tóth Niki az 1500 m-es akadályfutásban indult, ahol kiváló vetélytársakkal versenyezve a 7. helyet szerezte meg.

Gál Fanni mind a 300 , mind a 600 m-en a népes mezőny második felében végzett  ami azért is szép teljesítmény tőle, mert ő nemrég kezdte csak az atlétikát és ez volt az első komolyabb versenye.

Luca helyből ötösugrását itt lehet megnézni:

https://youtu.be/t7qKxRPHcvk

A verseny jegyzőkönyveit itt lehet megnézni:

https://atletika.hu/sites/default/files/masz/eredmenyek/2017/267-magyarorszag-serdulo-es-ujonc-atletikai-bajnoksaga-2017-eredmenyek-0708200352.pdf

-pézsé-

 

  

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..