Pénteken Debrecenben rendezték meg a lll. korcsoport /2004-2005/ diákolimpiai atlétikai bajnokságát. Ceglédről a Várkonyi István Általános Iskola 4×100 m-es váltója csapatban , míg egyéniben Keszthelyi Luca a Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium és Tóth Gergő a Református Iskola tanulója képviselte városunkat. Keszthelyi Luca új diákolimpiai csúccsal megnyerte a diákolimpia magasugró számát, a régi 161 cm-es csúcsot  Luca 163 cm-re javította. Nagyon izgalmas és nehéz verseny alakult ki a verseny végére, hiszen senki sem gondolta volna hogy 3 versenyző is nekivághat a régi csúcs beállításának a 161 cm-nek. Szerencsére ez a magasságot csak Lucának sikerült átvinnie , így beállította a régi diákolimpiai csúcsot. Luca ezután 163 cm-re emeltette a lécet, amit a 3. kísérletre sikerült átvinnie, ezzel 2 cm-el megjavította a régi diákolimpiai csúcsot magasugrásban.

Luca ugrásáról készült videó:

A lll. korcsoportban magasugrásban indult Ceglédről Tóth Gergő /2005 /  is, aki ebben az évben kicsinek számít a korcsoportjában. Ennek ellenére Gergő remekül helyt állt a versenyen és 140 cm-es ugrásával az évfolyamában a legnagyobbat ugrotta.

-pézsé-

 

 

1 hozzászólás

  1. Gratulálok az olimpikonoknak, különösen Keszthelyi Lucának! Még sok, hasonlóan szép eredményt kívánok.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..